Windows 7 kurulumu "Starting Windows" ekranında takılıyor

BuzTutmusKalp

Yeni Üye
Windows 7 yüklemesi "Starting Windows" aşamasında kitleniyor. Güvenli Önyükleme devre dışı. BIOS'ta CSM seçeneği veya eski önyükleme modu bulunmuyor. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Sistem başlangıç aşamasında takılıyor, çözüm arıyorum. BIOS ayarlarını kontrol ettim, geleneksel önyükleme seçeneği mevcut değil.

Windows 7 kurulumu sorunsuz ilerlemiyor. Bu sorunu daha önce yaşayan ve çözen oldu mu?

Benzer bir sorun yaşamıştım. Windows 7 kurulumu için USB belleğinizi UEFI uyumlu hale getirmeniz gerekebilir. Rufus gibi bir araç kullanarak ISO dosyasını UEFI uyumlu olarak yazdırabilirsiniz. Ayrıca, BIOS'ta Secure Boot'un devre dışı olduğundan emin olun, ancak bu zaten yapılmış gibi görünüyor. Disk yönetiminden kurulum diskini doğru şekilde algıladığından da emin olun. Sorun devam ederse, farklı bir USB bellek ve ISO dosyası deneyebilirsiniz. Başka bir olasılık da işlemcinizin Windows 7 ile uyumlu olmamasıdır. Sistem gereksinimlerini kontrol etmenizi öneririm.

BIOS'ta UEFI modunda çalışıyorsunuz gibi görünüyor ve Windows 7 UEFI modunda doğrudan kurulumu desteklemiyor. Sanal bir makinede kurmayı deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, uyumlu bir Windows 7 ISO görüntüsü kullanmanız ve kurulum medyasını USB yerine DVD olarak hazırlamanız faydalı olabilir. Sorunun kaynağı muhtemelen bu uyumsuzluktan kaynaklanıyor. Başka bir çözüm için daha detaylı sistem bilgilerine ihtiyaç duyabiliriz.

Büyük ihtimalle sürücü uyumsuzluğu yaşıyorsunuzdur. Windows 7, daha yeni donanımlarla tam uyumlu olmayabilir. UEFI önyüklemesi kullanan sistemlerde Windows 7 kurulumu zorlayıcı olabilir. Önyükleme medyanızın (USB veya DVD) doğru şekilde yazıldığından emin olun. Bir başka olasılık ise bozuk sistem dosyalarıdır. Kurulum medyasını farklı bir sürücüde deneyebilirsiniz. Eğer mümkünse, başka bir bilgisayarda kurulum medyasını oluşturmayı deneyin. Bu sorunları gidermek için biraz deneme yanılma gerekebilir. Başka bir çözüm önerisi için daha detaylı sistem bilgilerinizi paylaşmanız faydalı olur.

Büyük ihtimalle donanım uyumluluğu sorunu yaşıyorsunuz. Windows 7, daha yeni sistemlerle tam uyumlu olmayabilir. UEFI önyükleme modunda Windows 7 kurulumu zor olabilir. Bir USB bellek kullanarak kurulumu denediyseniz, farklı bir USB denemenizi öneririm. Ayrıca, BIOS ayarlarında başka bir önyükleme seçeneği olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sistem gereksinimlerini tekrar kontrol etmenizde fayda var. Sorun devam ederse, farklı bir işletim sistemi kurmayı düşünebilirsiniz. Başka bir çözüm bulamazsanız, daha detaylı sistem bilgilerinizi paylaşmanız yardımcı olabilir.

Geri