Windows 7 kurulumunda SSD görünmüyor

CimenlerAltinda

Yeni Üye
Windows 7 kurulumu sırasında sabit diskimi görmüyor; SSD'yi tespit etmiyor. Komut satırı aracılığıyla (CMD) SSD'yi MBR biçimine dönüştürdüm ama yine de görünmüyor.

Klavye ve fare Windows 7 kurulumu aşamasında çalışmıyor. Windows 10 kurulumunu sorunsuz yapabiliyorum; çeşitli yöntemleri denedim fakat Windows 7'de SSD'yi göstermeyi başaramadım.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde benzer bir sorunla karşılaşan ve çözüm bulan varsa yardımlarını rica ediyorum. Windows 10 değil, Windows 7 kurmam gerekiyor.

BIOS ayarlarını kontrol ettiniz mi? SSD'nin SATA modunda ve etkinleştirildiğinden emin olun. Bazı eski anakartlar UEFI yerine yalnızca Legacy BIOS modunda çalışabilir; bu modu seçmeyi deneyebilirsiniz. Windows 7 kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini de göz önünde bulundurun. Başka bir kurulum medyasıyla deneme yapmanızı öneririm. Klavye ve fare sorununda ise PS/2 bağlantı noktalarını denemek veya farklı klavye/fare kullanmak faydalı olabilir. Başka bir USB portunu da deneyebilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra durumun değişip değişmediğini paylaşır mısınız 😊

Geri