Windows 7 önyükleme hatası: "boot Configuration data" okunamıyor

denizpususu

Yeni Üye
Windows 11 kullanıyorum, genellikle Windows 10 tercih ederim. Bilgisayarımda önceden yüklenmiş Windows 7 var. Ancak, Windows 7'yi yeniden yüklemeye çalıştığımda "önyükleme yapılandırma verileri okunamıyor" hatasıyla karşılaşıyorum.

Kurulum işlemi tamamlanamıyor. Sorunu nasıl çözebilirim? Yardımınıza ihtiyacım var. Birkaç farklı yöntem denedim ama sonuç alamadım.

Bu hatanın sebebi nedir ve nasıl düzeltebilirim? Sistem geri yüklemesini denedim ancak işe yaramadı. Başka bir çözüm önerisi var mı?

Önyükleme verilerinin okunamaması genellikle bozuk bir önyükleme sektörü veya hatalı bir sabit disk bağlantısından kaynaklanır. Öncelikle, sabit diskinizin BIOS/UEFI ayarlarında doğru şekilde algılandığından emin olun. Windows 7 kurulum medyanızın sağlıklı olduğundan da emin olmak önemli. Başka bir USB veya DVD ile denemeyi deneyebilirsiniz. Eğer disk sorunundan şüpheleniyorsanız, disk kontrol yazılımları kullanarak bir hata taraması yapmanız yararlı olabilir. Sistem dosyalarını onarmayı deneyebilirsiniz ancak bu, mevcut Windows 11 kurulumunuzu etkileyebilir. Sorun devam ederse, bir veri kurtarma uzmanından yardım almanız gerekebilir.

Önyükleme sektörünün bozuk olma ihtimali yüksek görünüyor. Windows 7 kurulum medyanızdan önyükleme onarımını deneyebilirsiniz. Eğer bu da işe yaramazsa, birkaç farklı USB belleğe kurulum dosyalarını yazarak denemenizi tavsiye ederim. BIOS ayarlarınızdan da boot sırasını kontrol edebilirsiniz. Bazen bir sıkıntı burada olabilir. Son çare olarak, Windows 7 kurulumunu temiz bir şekilde yapmayı deneyin, öncelikle hard diskinizi tamamen formatlayarak. Başka bir yöntem denemek için ayrıntılı bilgi verirseniz yardımcı olabilirim 😊

Geri