Windows 7 Ultimate BIOS türünü belirleyemiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TavukcuX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TavukcuX

Yeni Üye
Windows 7 Ultimate işletim sistemini kullanıyorum. Sistemimin BIOS sürümünü tespit edemiyorum.

Msinfo32 aracından da bilgi alamıyorum. Bu bilgiye nasıl ulaşabilirim? Yardımınıza ihtiyacım var.

BIOS sürümünü bulmak için birkaç yol daha deneyebilirsiniz. Sisteminizin üreticisinin (örneğin, Asus, Dell, HP) internet sitesini ziyaret edip model numaranızı girerseniz, oradan BIOS güncellemelerini ve dolayısıyla sürüm bilgisini bulabilirsiniz. Ayrıca, sistem başlangıcında genellikle BIOS ekranı kısa süreliğine görünür; bu ekranda da sürüm yazabilir. Başlangıçta DEL, F2, F10, F12 veya Esc tuşlarından birine basmayı deneyin. Bu tuşlardan hangisinin BIOS'a erişim sağladığı anakartınıza bağlıdır. Başka bir yöntem de, CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp "systeminfo" komutunu kullanmaktır; belki burada da ilgili bilgi bulunur. Umarım yardımcı olur.

Msinfo32'den bilgi alamamanız biraz garip Sisteminizin BIOS sürümünü bulmanın birkaç yolu daha var

Öncelikle, bilgisayarınızın üreticisinin web sitesini ziyaret edip, model numaranızı girmeyi deneyebilirsiniz Orada genellikle BIOS güncellemeleri ve ilgili bilgiler bulunur BIOS sürümünüzü orada görebilirsiniz

Başka bir yöntem de, bilgisayarınızı açarken genellikle belirli bir tuşa (Del, F2, F10, F12 gibi) basarak BIOS ayarlarına girmektir Bu tuş, bilgisayarınızın üreticisine ve modeline göre değişir Açılış ekranında genellikle hangi tuşa basmanız gerektiği belirtilir BIOS ayarları sayfasında genellikle sürüm bilgisi yer alır

Geri