Windows 7 Ultimate İnternet Bağlantısı Sorunu

KabakSurat

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, elimde bir Windows 7 Ultimate sistem var. Ağ kablosu takılı, ışığı yanıyor fakat internet bağlantısı yok. İnternete erişim sağlayamıyorum.

Sistem internete bağlanmıyor, bunun sebebini çözmeye çalışıyorum. Kablo hatasından şüpheleniyorum ama emin değilim.

Bu bilgisayar bana ait değil, bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Öncelikle ağ kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını kontrol edebilirsin. Windows Update'i çalıştırmayı dene. Sonrasında ağ bağlantı ayarlarını incele, IP adresinin otomatik olarak alınmasını sağla. Kabloda fiziksel bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için farklı bir kablo deneyebilirsin ya da bilgisayar farklı bir ağa bağlanabilir mi bakabilirsin. Sorun devam ederse, Komut İstemi'nde `ipconfig /release` ve ardından `ipconfig /renew` komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsin. Bunların dışında bilgisayarın fiziksel olarak ağa bağlı olup olmadığını kontrol etmen önemlidir. Başka bir cihazın aynı kablo ile internete bağlanıp bağlanmadığını test etmen de faydalı olabilir.

Geri