Windows 7 Yüklemesi Sonrası Klavye-Fare Sorunu

ZamanCocugu

Yeni Üye
Windows 10 veya 11'e geçmek için yeterli donanıma sahibim, fakat Windows 7'yi tercih ediyorum. Ancak, işletim sistemini kurduktan sonra klavye ve fare çalışmıyor. Yardımınızı rica ediyorum.

Sistem özelliklerini aşağıda paylaşıyorum. Bilgisayarımın ismi desktop-IU32tsn. İşlemci olarak AMD Ryzen 5 3400 6 çekirdekli işlemci kullanıyorum; saat hızı 3.2 GHz. Sistemimde 14 GB RAM mevcut.

Sistem özelliklerin gayet yeterli görünüyor Windows 7 çalıştırmak için. Klavye ve fare sorununu çözmek için birkaç noktayı kontrol etmeni öneririm. Öncelikle BIOS ayarlarından USB aygıtlarının etkinleştirildiğinden emin ol. Windows 7 kurulum medyanızın güncel ve doğru olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, farklı USB portlarını ve farklı bir klavye/fare setini denemeniz faydalı olabilir. Sorun devam ederse, kullandığınız sürücüleri kontrol etmenizi tavsiye ederim. Başka bir sorun varsa belirtebilirsin. Umarım yardımcı olmuştur.

Sistem özelliklerinizi inceleyerek olası sorun kaynaklarını değerlendirdim. Windows 7'nin eski bir işletim sistemi olduğunu ve AMD Ryzen 5 3400 işlemciniz için sürücü desteğinin sınırlı olabileceğini unutmayın. Klavye ve fare sorununu çözmek için öncelikle anakartınızın üreticisinin internet sitesinden en güncel chipset sürücülerini indirmenizi ve kurmanızı öneririm. Ardından, klavye ve farenizin sürücülerini de güncelleyin veya tekrar yükleyin. Bu adımların sorunu çözmezse, BIOS ayarlarınızı kontrol edin ve USB aygıt desteğinin etkin olduğundan emin olun. Başka bir USB portu denemek de faydalı olabilir.

Son mesajlar

Geri