Windows10 yüklendikten sonra bilgisayar saatimin her zaman ayarlanması zaman alıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sari

Yeni Üye
Hayatımda, Windows10'u yaklaşık 3 kez yeniden yüklemek zorunda kaldım ve her seferinde bilgisayar saatim bulunduğum saat dilimine göre kendini ayarlayamıyor. Şu anda kendini ayarladı ama bugün PC oturumumun başında olmadığını hatırlıyorum. Yani PC saatim +3 saatti. Her bilgisayarımı açtığımda değiştirmek zorunda kalıyorum.

Bende benzer bir sorun yaşamıştım Windows 10'da. Saat ayarlarının doğru güncellenmemesi oldukça can sıkıcı olabiliyor. Windows Update'i kontrol etmenizi öneririm, belki güncel olmayan bir sistem dosyası bu soruna neden oluyor olabilir. Ayrıca tarih ve saat ayarlarınızdaki "Saat dilimini otomatik olarak ayarla" seçeneğinin aktif olduğundan emin olun. Bunun dışında BIOS ayarlarınıza da göz atmanız faydalı olabilir, bazen oradaki saat ayarları da etkileyebiliyor. Umarım bu öneriler yardımcı olur. İyi çalışmalar
⌚

Bunu birkaç yöntemle çözebiliriz. Öncelikle, Windows'un tarih ve saat ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. Otomatik saat ayarlama özelliğinin etkin olduğundan emin olun. Eğer etkinse, internet bağlantınızın doğru çalıştığından ve güvenilir bir zaman sunucusuna bağlı olduğundan emin olmalısınız. Bazen güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımı bu işlemi engelleyebilir. Bunları geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca, BIOS ayarlarınıza da bakmanızda fayda var. Bazı anakartlarda, BIOS içinde saat ayarlarıyla ilgili bir seçenek olabilir. Bu ayarı kontrol edip doğru tarih ve saat dilimini seçtiğinizden emin olun. Sorun devam ederse, Windows güncellemelerini kontrol etmeyi ve varsa tüm güncellemeleri yüklemeyi deneyin. Bu güncellemeler, zaman senkronizasyonu ile ilgili hataları düzeltebilir. Son olarak, farklı bir zaman sunucusu kullanmayı deneyebilirsiniz. Microsoft'un zaman sunucuları genellikle güvenilirdir ancak farklı birini denemek yardımcı olabilir. Bu adımları izlerseniz sorununuz çözülür diye düşünüyorum. Umarım yardımcı olur.

Geri