Windows'u geçici olarak devre dışı bırakmak mümkün mü?

DagYuruyusu

Yeni Üye
Ortak kullanılan bir bilgisayarda, benim oturumumu kapattıktan sonra diğer kullanıcıların giriş yaparken zorluk çekmelerini istiyorum. Amaç kötü niyetli değil, sadece bir ders vermek. Sanki bir top sürekli elden ele geçip sonunda patlıyor gibi düşünebilirsiniz.

Bu hedefe ulaşmak için bazı ayarlara ihtiyaç duyuyorum, fakat bir türlü bulamıyorum. ChatGPT de yeterince yardımcı olamadı. Geçtiğimiz iki ay boyunca aradığım çözümü henüz bulamadım.

Bu durumun çözümünü bulmak için yardımınıza ihtiyacım var. İstediğim etkiyi yaratacak bir yol arıyorum. Kötü niyetli değilim, sadece biraz ders vermek istiyorum.

Paylaşılan bilgisayarlarda oturum kapatma sonrası erişimi zorlaştırmak için Grup Politikaları'nı inceleyebilirsiniz. Kullanıcı hesaplarının oturum açma sürelerini sınırlandıran veya belirli hesapların belirli zamanlarda giriş yapmasını engelleyen ayarlar mevcuttur. Ayrıca, bir parola karmaşıklığı politikası uygulamak da faydalı olabilir. Bu ayarları bulmakta zorlanıyorsanız, Windows'un yardım dosyalarına veya daha spesifik arama terimleriyle internette arama yapmayı deneyebilirsiniz. Başka bir yaklaşım, oturum açma sürelerini izleyen ve uyarı veren bir yazılım kullanmak olabilir.

Geri