X870-E Carbon Wi-Fi anakartta SATA SSD kurulumundan kaynaklı başlatma hataları

BuzParcasi

Yeni Üye
Bilgisayarım kusursuz çalışıyordu iki ay öncesine kadar eski makinemden iki SATA SSD aldım ve bunları temizlemek için sistemime ekledim ilkini takar takmaz sorunlar başladı

Diskleri fabrika ayarlarına döndürdüm ve çıkardım Şu anda sadece bir adet NVMe SSD takılı sistemde SATA bağlantılı tek ekipman NZXT fan kontrolcü

Sorun sadece ilk açılışta ortaya çıkıyor yeniden başlatmada değil Kasa güç düğmesine basar basmaz fanlar 2-3 saniye boyunca tam hızda dönüyor ardından sessizleşip normal hızlarına iniyor

Anakart, başlangıçta ardı ardına bir saniyeden kısa süreliğine önce F2 sonra 4E kodlarını gösteriyor ardından ekran kararıyor Sistem daha sonra normal işleyişine devam ediyor ve herhangi bir aksaklık yaşamıyorum

Üç kez CMOS sıfırlama işlemi uyguladım En güncel BIOS güncellemesini yükledim Önyükleme sırasından ana SSD haricinde tüm öğeleri kaldırdım Bellek bağlamı geri yükleme seçeneğini etkinleştirmeyi denedim EXPO1 seçeneğini devre dışı bırakmayı denedim

Başka bir çözüm aklıma gelmiyor Yardımcı olabilecek biri var mı

SATA SSD'leri takmadan önceki BIOS ayarlarınıza geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Fanların yüksek hızda dönmesi güç kaynakla ilgili bir sorun da gösterebilir. Anakartınızın kılavuzuna bakarak F2 ve 4E kodlarının ne anlama geldiğini inceleyin; bu size daha fazla bilgi sağlayabilir. Sorun devam ederse, anakart pilini çıkarıp birkaç dakika bekletmeyi deneyin.

NZXT fan kontrolcüsünün bağlantısını geçici olarak sökmeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, anakart pilini çıkarıp birkaç dakika bekledikten sonra takmayı deneyin. Bu, CMOS'u sıfırlamanın daha etkili bir yoludur. BIOS güncellemesinden sonra varsayılan ayarlara dönmeyi de düşünebilirsiniz. Son olarak, güç kaynağınızın yeterli güce sahip olduğundan emin olun, özellikle de yüksek hızlı fan dönüş hızına bakılırsa. Bu adımları denedikten sonra durumun değişip değişmediğini paylaşmanız yararlı olur.

Son mesajlar

Geri