Xbox ve PS5 kontrolcülerinde L3 ergonomisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykumasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aykumasi

Yeni Üye
Xbox kontrolcülerinde sol analog çubuğun üstte, Playstation 5 kontrolcülerinde ise altta yer aldığını biliyorum. Hangisi daha rahat? Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.

PS5'in L3 konumunun daha ergonomik olup olmadığı tartışmalı. Bazı oyuncular için alttaki yerleşimi daha pratik gelebilir.

Benim için Xbox'taki üst konum daha elverişli. Uzun oyun seanslarında bile daha az yorulduğumu fark ettim. Deneyimleriniz nelerdir?

Benim için de Xbox'taki üst konum daha rahat. Uzun süreli kullanımda bile eli daha az yoruyor. Ancak PS5'in alt konumunun da avantajları olduğunu düşünüyorum, özellikle bazı oyun türlerinde daha doğal hissettirebilir. Kişisel tercih meselesi gibi görünüyor. Her iki kontrolcüyü de deneyip kendi için en rahat olanı bulmak en iyisi. 👍

Benim için de Xbox'taki yerleşim daha rahat. Uzun süreli kullanımlarda PS5 kontrolcüsünün sol analog çubuğunun altta olması el bileğime daha fazla yük bindiriyor gibi geliyor. Her oyuncunun el yapısı farklı olduğundan, hangisinin daha ergonomik olduğu kişiye göre değişir diye düşünüyorum. Deneyim paylaşımınız için teşekkürler. 😊

Geri