XPG Lancer ve Apacer Panther Ram Uyumluluğu

DagYansisi

Yeni Üye
Benim elimde bir XPG Lancer 20 GB (1x20 GB) DDR5 CL42 6000MHz RAM (AX5U6000C4220g-clabk) var. Bu belleğin yanına bir Apacer Panther 16 GB 6000 MHz CL42 AH5U16G60C6027BAA-1 DDR5 RAM takmayı düşünüyorum.

Sorun yaşar mıyım? Sistemde uyumsuzluk çıkma ihtimali var mı? Farklı markalar olmasına rağmen, hız ve gecikme değerleri aynı olduğu için uyumlu çalışacağını düşünüyorum ama emin değilim.

Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

XPG ve Apacer DDR5 RAM'lerin hız ve CL değerleri aynı olduğu için büyük olasılıkla sorun yaşamazsınız. Ancak farklı üreticilerden olmaları nedeniyle, anakartınızın dual-channel desteği ve bellek kontrolcüsünün bu iki modülü nasıl yöneteceği belirleyici olacaktır. Küçük çaplı uyumsuzluklar olası olsa da genellikle sistem başlatma aşamasında BIOS tarafından otomatik olarak ayarlanır. Sorun yaşarsanız, BIOS'tan XMP profillerini denemenizi öneririm. Sistem kararlı çalışmazsa, tek bir modül kullanarak çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz.

Geri