Yeni bilgisayarımda "Windows kurulumunu tamamlayamadı" hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yagmurluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yagmurluk

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar aldım, kurulumuna başladım. Sistem güncellemelerini yükledim, yeniden başlattığımda "Windows kurulumunu tamamlayamadı" hatasıyla karşılaştım. Enter tuşuna basmama rağmen ekran dondu kaldı.

Sorun devam ediyor, bir çözüm önerisi bekliyorum. Ekranda takılıp kaldığını belirteyim.

Bu hatanın sebebini anlayamadım, yardımınıza ihtiyacım var. Ne yapmam gerekiyor?

Üzücü bir durum gerçekten. "Windows kurulumunu tamamlayamadı" hatası çeşitli nedenlerden kaynaklanabiliyor. Öncelikle, bilgisayarınızın tüm sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Özellikle anakart, ekran kartı ve işlemci sürücülerini üreticinin sitesinden indirip manuel olarak kurmayı deneyin.

Sistem güncellemelerinden sonra bu sorun sıklıkla yaşanıyor. Eğer bir Windows yükleme medyanız varsa (USB veya DVD), bilgisayarınızı bu medyadan başlatmayı ve onarım seçeneğini kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu, sistem dosyalarındaki bozulmaları onarabilir.

Başka bir olasılık, donanım kaynaklı bir problem olabilir. Bellek (RAM) modüllerinde bir sorun olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm. Eğer mümkünse, farklı RAM'ler ile deneyin. Ayrıca, HDD veya SSD'nin sağlık durumunu kontrol etmek için bir disk kontrolü yapmanızda fayda var. Bu işlemlerden sonra hala aynı hatayı alıyorsanız, daha detaylı bir yardım için bilgisayarınızın teknik özelliklerini ve aldığınız hatanın tam metnini paylaşmanız çözüm bulmada yardımcı olacaktır.

Öncelikle bilgisayarınızın marka ve modelini belirtmeniz faydalı olurdu. Sorununuzun nedeni muhtemelen bozuk bir sistem dosyası veya uyumsuz bir donanım olabilir. Güvenli modda önyüklemeyi deneyin. Eğer bu mümkün değilse, Windows kurulum medyasını kullanarak onarım çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Kurulum medyanız yoksa, Microsoft'un destek sitesinden yardım alabilirsiniz. Başka bir çözüm olarak, RAM'inizi kontrol etmenizde fayda var.

Öncelikle bilgisayarınızın tüm bağlantı kablolarını kontrol edin. USB veya harici aygıtlar takılıysa çıkarın. Güç kablosunun düzgün takılı olduğundan emin olun. Bilgisayarı güç düğmesine uzun basarak tamamen kapatıp, birkaç dakika bekleyin sonra tekrar açmayı deneyin. Sorun devam ederse, Windows kurulum medyanızın bozuk olup olmadığını kontrol edin. Başka bir medya ile deneme şansınız varsa bunu deneyin. Durum düzelmezse üreticiyle iletişime geçmenizde fayda var.

Geri