Yeni bir bilgisayar sistemi gerekiyor

GunesliGun

Yeni Üye
Üç yıl önce aldığım sistem artık yetersiz kalıyor. Güncelleme yapmayı düşündüm, fakat mevcut parçalarımın birçoğu yeni bir sistemle uyumsuz kalacak gibi görünüyor. Bu nedenle tüm sistemi değiştirmenin daha akıllıca olacağını düşünüyorum.

Mevcut sistemim şunlardan oluşuyor: ASUS B550M-A II anakart, AMD Ryzen 5 3400 işlemci, XPG Gammix D40 20 GB (10+10) 3600 MHz CL18 bellek, ASUS Dual GTX 1660 Super ekran kartı, Western Digital 1.4 TB Blue SN570 NVMe M.2 SSD (2800 MB okuma / 2200 MB yazma) , Corsair VS750 750W 80+ güç kaynağı, Cooler Master MasterBox MB311L ARGB kasa ile çalışıyor.

27 inç LG 27GL850-B 165 Hz monitör kullanıyorum.

Tamamen yeni bir sistem kurmak mantıklı görünüyor mevcut parçaların uyumluluk sorunları göz önüne alındığında Ryzen 7000 serisi işlemciler ve AM5 anakartlar ile güncel bir sistem oluşturabilirsiniz Bellek ve SSD'niz yeni sistemde kullanılabilir Ancak ekran kartı ve güç kaynağı değişimi gerekebilir Yeni nesil bir ekran kartı performans artışı sağlayacaktır

Sistemin üç yıl sonra yetersiz kalması normal B550M anakartın AM4 soketli olması yeni nesil işlemcilerle uyumsuzluğa sebep oluyor Ryzen 5 3400 de artık eski sayılır Yeni sistemde AM5 soketli bir anakart, daha güçlü bir işlemci ve DDR5 RAM tercih etmen daha mantıklı olur Ekran kartı ve SSD'nin ise yeni sistemde kullanılabilme ihtimali yüksek görünüyor

Geri