Yeni pc topladım, boot etmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hayal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hayal

Yeni Üye
Yeni bir pc topladım, sistemde işletim sistemi yok. Flash bellekten boot etmeye çalışıyorum fakat "sinyal yok" hatası alıyorum ve bilgisayar sürekli resetleniyor. Sistem parçaları şöyle: Ryzen 5 5600 işlemci, MSI B550 Pro VDH Wifi anakart, 16 GB RAM, 650W güç kaynağı, RX 5700 XT ekran kartı ve Kioxia 480GB M.2 SSD.

Sistemi kontrol ettim, her şey doğru takılı görünüyor. BIOS ayarlarına baktım, boot sırası doğru. Fakat yine de boot edemiyorum.

Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyorum, yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle güç kaynağını kontrol etmenizi öneririm. 650W yeterli gibi görünse de, bazı sistemler daha yüksek güç çekebiliyor özellikle başlangıçta. Ekran kartını takıp çıkarmayı deneyin, slotta tam oturduğundan emin olun. BIOS'ta CSM (Compatibility Support Module) seçeneği varsa devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Başka bir USB flash bellekle deneme şansınız var mı? Sorun devam ederse, parçaları tek tek test ederek ilerlemeniz daha sağlıklı olabilir. Başarılar dilerim.

Öncelikle tüm bağlantıları tekrar kontrol etmeni öneririm özellikle ekran kartı ve güç kaynağı bağlantıları önemlidir. BIOS pilini çıkarıp 5-10 dakika bekleyip takmayı dene. Boot sırasını kontrol ederken USB'nin doğru olarak seçilip seçilmediğinden emin ol. Flash belleğin bootable olduğundan ve doğru imajın yazıldığından da emin olmalısın. Başka bir flash bellek ile denemeyi de düşünebilirsin. Sorun devam ederse anakartın BIOS güncellemesini kontrol etmeni tavsiye ederim.

Öncelikle, BIOS'ta CSM (Compatibility Support Module) seçeneğinin etkin olup olmadığını kontrol etmeni öneririm. Eğer etkinse devre dışı bırakmayı dene Bazı B550 anakartlarda UEFI ile boot için bu gerekli olabiliyor. Ayrıca, flash bellek ile ilgili bir sorun da olabilir. Başka bir flash bellek ve/veya farklı bir USB portuyla deneme yapmayı düşün. Güç kaynağının yeterli olup olmadığını da kontrol edebilirsin; bileşenler için gerekli olan gücü sağlıyor mu? Son olarak, RAM'leri tek tek takarak deneme yapman sorun teşhisinde yardımcı olabilir.

Geri