Yeni sistemde DDR5 7000MHz RAM 3400 görünüyor

guneskayip

Yeni Üye
Arkadaşlar, eski 8800F sistemime bazı yenilikler ekledim, fakat memnun kalmadım, yardımcı olabilir misiniz?

Yeni sistemimde 8500F işlemci, ASUS B550M anakart, 18 GB DDR5 CL42 RAM ve Cooler Master Hyper 212 Evo soğutucu var. Önceki RTX 3050 8 GB ekran kartım ve 700W Xigmatek güç kaynağım da mevcut.

8800F'te aynı marka soğutucu ile boşta 20-25, yükte 50 derece civarı sıcaklık görüyordum. Şimdi ise arka planda bir oyun indiriyorum ve forum sitesi açıkken 70 dereceye ulaştı. Oyun oynarken ne olacağı hakkında endişeliyim. Sistem bileşenleri iyi mi yoksa kötü mü seçildi bilmiyorum, geri dönüşüm de söz konusu değil.

Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Oyun testleri henüz yapmadım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

DDR5 RAM'in CL42 gecikmesi biraz yüksek, bu sıcaklık artışına katkıda bulunabilir. B550M anakartın gücü yeterli olsa da, BIOS'unda fan hızlarını kontrol eden ayarlara bakmanı öneririm. Soğutucuyu doğru taktığından emin ol ve termal macunun iyi bir şekilde uygulandığından tekrar emin olmak için kontrol et. Oyun oynarken sıcaklıkları Ryzen Master veya benzeri bir programla takip ederek daha detaylı bilgi edinebilirsin. 70 derece boştayken yüksek gözüküyor, oyun performansını da etkileyebilir. Sorunu çözemezsen, anakart ve işlemci güç tüketimini kontrol etmekte fayda var.

Geri