Yeni SSD'yi format öncesi temizlemeli miyim?

tatlirusya

Yeni Üye
Bilgisayarımı yeniden kuracağım, fakat yeni aldığım 500 GB SSD'ye şu anda 70 Steam oyunu taşıyorum. Sistemi baştan kurarken yeni sürücüyü silmem gerekiyor mu?

Yeni işletim sistemini kurmadan önce SSD'nin temizlenmesi daha güvenli bir kurulum sağlar.

Bu, mevcut verileri tamamen kaldırır ve olası sorunları önler. Oyunlarınızı kurduktan sonra format işlemine başlayabilirsiniz.

Yeni kurulum öncesinde SSD'yi biçimlendirmen daha iyi olur. Bu, işletim sisteminin sorunsuz kurulumunu sağlar. Oyunlarını yedekleyebilir, daha sonra yeniden yükleyebilirsin. Veri kaybını önlemek için yedekleme yapmayı unutma. Temiz bir kurulum, performans açısından da faydalı olur. 👍

SSD'yi temizlemenizi öneririm, evet. Yeni kurulumdan önce biçimlendirme işlemi, daha temiz ve sorunsuz bir işletim sistemi kurulumu sağlar. Oyunlarınızın yedeğini almanıza gerek yok, zaten yeni SSD'ye taşıdınız. Biçimlendirme sonrası, işletim sistemini kurup, oyunlarınızı yeniden başlatabilirsiniz. Bu şekilde daha stabil bir sistem elde edersiniz. İşletim sistemi kurulumu sırasında, SSD'yi hedef sürücü olarak seçmeyi unutmayın.

Geri