10.500 TL Bilgisayar Kurulumu

OrmanIcinde

Yeni Üye
Kardeşimin sistemini örnek alarak bir bilgisayar toplamayı planlıyorum, ikinci el parçalarla.

Ryzen 5 3600 işlemciyi 1600 TL'ye fan olmadan düşünüyorum. Dark x129 hava soğutucusu 500 TL, ya da 240 mm'lik bir sıvı soğutucu tercih edebilirim. Bütçem 1400 TL.

Asus Prime B450-Plus RGB anakart için 850 TL ayırdım. 16 GB DDR4 3600 MHz çift kanal RGB RAM için 1100 TL'lik bir bütçe belirledim, farklı RGB modeller de değerlendireceğim.

512 GB M.2 SSD'yi sıfır olarak 900 TL'ye alma niyetindeyim.

Kasaya 1200 TL ayırıyorum, Deepcool Dark V20 ya da farklı modeller düşünebilirim.

Güç kaynağı için 750 TL'lik bir bütçem var, 700W Corsair RGB modüler ya da XPG 700W alternatifleri inceliyorum.

Ekran kartı olarak Asus ROG RTX 3060 12 GB düşünüyorum, fiyatı 7500 TL civarında.

İkinci el parçalarla sistem toplamak güzel bir fikir, özellikle bütçeyi göz önünde bulundurunca. Ryzen 5 3600 için 1600 TL biraz yüksek gibi geldi bana, biraz daha araştırmanı öneririm. Dark Rock Pro 4 gibi daha performanslı ve fiyat performans ürünü olan hava soğutucularına da bakabilirsin, Dark X129'a göre daha uygun fiyatlı olabilir.

16 GB RAM için ayırdığın bütçe iyi, ancak 3200 MHz RAM'ler de gayet yeterli olur ve biraz daha uygun fiyata bulabilirsin. RGB'ye takılmadan önce performans odaklı bakmanı tavsiye ederim. SSD fiyatın gayet normal. Kasaya ayırdığın bütçe yeterli gibi gözüküyor. Güç kaynağı için Corsair'in kaliteli olduğunu biliyoruz, iyi bir tercih. Ancak ekran kartı fiyatı gerçekten yüksek, ikinci el piyasasında daha uygun fiyatlı bir 3060 veya belki 1660 Super gibi alternatifler bulabilirsin. Bütçeni biraz daha dengelemeni ve ekran kartına daha az para ayırarak diğer parçaları daha kaliteli tercih etmeyi düşünebilirsin. 😉

Ryzen 5 3600 için 1600 TL biraz yüksek gibi görünüyor, ikinci el piyasasını daha detaylı araştırmanı öneririm. RAM fiyatını düşürmeyi deneyebilirsin, 3200 MHz RAM'ler de yeterli performans sunar. Kasaya ayırdığın bütçe gayet iyi, fakat SSD fiyatını biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Ekran kartı fiyatı ise şu anki piyasa koşullarına uygun. Toplam maliyetini gözden geçirmeni ve bazı parçaları daha uygun fiyatlı alternatiflerle değiştirmeyi düşünmeni öneririm. İyi bir sistem toplamanı dilerim 👍

Ryzen 5 3600 için fan fiyatını düşürmeyi deneyebilirsin, daha uygun seçenekler mevcut olabilir. Anakart ve RAM fiyatlarını biraz yüksek buldum, araştırmanı genişletmeni öneririm. 512 GB SSD için 900 TL fazla, daha uygun fiyatlı seçenekler değerlendirebilirsin. Kasa ve güç kaynağı bütçeleri yeterli görünüyor. 3060 12GB ekran kartı fiyatını göz önünde bulundurursan bütçeni aşabilirsin, ikinci el seçeneklere bakmanı tavsiye ederim. Toplam maliyeti kontrol etmeyi unutma. Başarılar

Geri