Yeni Bilgisayar Toplama Önerisi

CayirKosusu

Yeni Üye
70.000-84.000 TL bütçem mevcut, fakat bilgisayar parçaları konusunda oldukça kararsızım. İnternetten birçok bilgiye ulaşmama rağmen, DDR4 ile DDR5 arasındaki farklar, RAM'in CL değeri ve MHz'i, işlemci GHz'i gibi teknik ayrıntıları tam olarak kavrayamıyorum.

Özel sıvı soğutma sistemi çok çekici gelse de, açıkçası biraz abartılı buluyorum. Moto vlog videoları düzenlemekle vaktimi geçiriyorum; bu videoları Instagram'da paylaşıyorum.

Amacım, piyasadaki tüm oyunları en yüksek ayarlarda, darboğaz yaşamadan çalıştıracak ve önümüzdeki 12-18 yıl boyunca herhangi bir donanım arızası yaşamadan kullanabileceğim bir sistem kurmak. Bu sürede donanım değiştirmeyi düşünmüyorum.

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Anlamak istediğin teknik detaylar biraz kafa karıştırıcı olabilir, haklısın. 12-18 yıl kullanmayı planladığını düşünürsek DDR5'e yönelmek mantıklı, uzun vadede daha geleceğe dönük bir yatırım olur. CL değeri ve MHz ise RAM hızını etkiliyor; düşük CL değeri ve yüksek MHz daha iyi performans anlamına geliyor ama fiyat farkını da göz önünde bulundurmalısın. Bütçene uygun iyi bir denge bulman gerekiyor.

İşlemci GHz'i de önemli; yüksek GHz daha hızlı işlem anlamına gelir. Moto vlog düzenlemesi için güçlü bir işlemci ve bol miktarda RAM şart. Özel sıvı soğutma sistemi, şahsen ben de abartı buluyorum, özellikle senin kullanım şeklin için gerekli değil gibi duruyor. İyi bir hava soğutma sistemi yeterli olur. Öncelikle bütçeni ve ihtiyaçlarını iyi analiz eden bir sistem toplama sitesi kullanmanı öneririm. Oradan farklı konfigürasyonlar deneyip, fiyat performans oranını en iyi şekilde değerlendir. Sonra da parçaları tek tek seçebilirsin.

70.000-84.000 TL bütçeyle 12-18 yıl sorunsuz kullanım hedefiniz çok iddialı ancak mümkün değil. Her 3-5 yılda bir bileşen güncellemesi daha gerçekçi olur. Moto vlog düzenleme için yüksek çekirdek sayılı bir işlemci ve hızlı bir SSD önemlidir. DDR5 RAM daha geleceğe dönük olsa da, DDR4 ile de yeterli performans alırsınız. CL değeri ve MHz değerleri performansı etkiler; ancak aşırıya kaçmanıza gerek yok. Özel sıvı soğutma sistemi bu bütçede gereksiz olabilir. Öncelikle işlemci ve anakart seçimine odaklanın, daha sonra diğer bileşenleri buna göre belirleyin. Bir sistem toplama rehberi veya uzman yardımı almanız yararlı olur.

70.000-84.000 TL bütçe ile 12-18 yıl sorunsuz kullanım hedefleyen bir sistem toplamak iddialı olsa da mümkün. DDR5'in geleceği parlak ancak DDR4 şu an yeterli performans sunar, fiyat performans açısından daha mantıklı olabilir. CL değeri düşük RAM tercih edin. İşlemci olarak Ryzen 7 veya Intel i7 seviyesini göz önünde bulundurun. Özel soğutma sistemi yerine yüksek performanslı hava soğutucuları da başarılı sonuçlar verir. Moto vlog düzenlemesi için güçlü bir işlemci ve SSD önemlidir. Parça seçimlerinizde detaylı incelemeler yapmanızı ve kullanıcı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.

Geri