10 GB ve 18 GB RAM birlikte kullanılabilir mi?

CamYolcusu

Yeni Üye
ASUS ROG B550-F anakartımla Ryzen 7 3700X işlemcimi kullanıyorum. Mevcut 10+10 GB 3600MHz RAM kapasitem yetersiz kalıyor, iyileştirme yapmalıyım.

İki adet aynı marka ve modelde 10 GB RAM daha alırsam yaklaşık 2200 TL ödeme yapacağım. Toplam 40 GB RAM olacak. Ancak, biraz inceleme yaptıktan sonra, aynı marka ve modelde 18 GB'lık RAM'lerin yaklaşık 2400 TL'ye satıldığını gördüm. Satıcıya güvenim tam. 40 GB RAM için 18+18+10+10 GB RAM kombinasyonu verimli çalışır mı, yoksa 10+10+10+10 GB mı daha iyi olur?

Bu konuda karar vermekte zorlanıyorum. Her iki seçeneğin de performans açısından avantajları ve dezavantajları var. Hangi konfigürasyonun daha uygun olacağı konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

40 GB'lık toplam RAM hedefiniz için 10+10+10+10 GB tercih daha isabetli olur. Aynı marka ve model RAM'ler kullanmak, uyumluluk sorunlarını önler. Farklı kapasiteli RAM'lerle oluşabilecek potansiyel performans kayıplarını riske atmamak daha mantıklı. 200 TL'lik fiyat farkı, uzun vadede oluşabilecek sorunları düşününce önemsiz kalır. Sisteminiz daha istikrarlı çalışır.

40GB RAM için 10+10+10+10 GB kurulumu öneririm. Aynı marka ve model RAM'ler daha uyumlu çalışır ve olası sorunları önler. 18GB'lık modüllerle karışık bir kurulum, beklenmedik uyumsuzluk riskini artırır. Performans farkı ihmal edilebilir düzeyde olacaktır. Maliyeti göz önünde bulundurarak, dört 10GB modül daha mantıklı görünüyor.

Geri