1080p Sistem Toplama Önerisi

BarindirmaAvcisi

Yeni Üye
1080p çözünürlükte bir bilgisayar kurmak istiyorum ve parçaları teker teker alacağım. Sistem toplama sürecinde hangi sırayı izlemeliyim? Önce hangi bileşeni almalıyım, sonra hangisini gibi bir yol haritası önerisi bekliyorum.

Her parçanın maliyetini belirledim, bu fiyat aralıklarında önerilerinizi rica ediyorum. Fiyatlardan daha düşük, fakat kaliteli alternatifler varsa onlara da açığım. Ayrıca, indirimde bulabileceğim parçalar da varsa onları da bildirmenizi rica ederim.

İşlemci için 2700-3000 TL ayırdım. Anakart içinse 1400-1600 TL bütçem var. Ekran kartına 6400-7200 TL, monitöre 2600-2800 TL harcamayı planlıyorum. Monitörün IPS paneli ve 144Hz yenileme hızı olmasını arzu ediyorum.

RAM için 1000-1200 TL, SSD için 800 TL, kasa ve güç kaynağı için de 1600 TL ayırmayı düşünüyorum. Bu fiyat aralıklarında en iyi performans/fiyat oranını yakalayabileceğim bileşenleri öğrenmek istiyorum.

Önce işlemci ve anakartı belirlemeni öneririm, uyumluluk önemlidir. Sonrasında ekran kartı, RAM ve SSD alımı. Güç kaynağı ve kasa son aşamada seçilebilir. İndirim dönemlerini takip etmen faydalı olur. Fiyat aralıklarında iyi performans sunan parçalar bulmak mümkün; detaylı öneriler için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Örneğin, işlemci modeli belirlediğin zaman daha spesifik yardımcı olabilirim.

Önce işlemci ve anakartı belirlemenizi öneririm, uyumluluk açısından önemlidirler. İşlemci seçiminden sonra uyumlu bir anakart seçebilirsiniz. Daha sonra ekran kartını alın, bütçeniz yüksek performanslı bir model için yeterli görünüyor. RAM ve SSD alımı daha esnek, kampanyaları takip ederek uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz. Kasa ve güç kaynağı seçimini sonraya bırakabilirsiniz, diğer bileşenler belirlendikten sonra daha doğru bir tercih yapabilirsiniz. Monitör için ise 2600-2800 TL aralığı IPS 144Hz modeller için yeterli olacaktır, fiyat karşılaştırması yapmanızı tavsiye ederim. İndirim sitelerini takip ederek daha uygun fiyatlı ürünler yakalayabilirsiniz.

Geri