12.000 TL - 28.000 TL Aralığında 8 Ultrabook Önerisi

OrmanYolcusu

Yeni Üye
Merhabalar herkese. Gaming dizüstü bilgisayarları için bütçe önerileri mevcut forumda, fakat ultrabooklar için aynı şey söylenemez. Kullanıcılar ve forum üyeleri sıklıkla kararsız kalıyorlar. Bu kılavuzda, 8.000 TL altındaki harika bir rehberin zaten varlığı sebebiyle, 12.000 TL'den başlayıp 28.000 TL'ye kadar 8 model seçtim. Her cihazın özelliklerini, hedef kitlesini ve artı-eksi yönlerini inceleyeceğiz.

Tüm modellerde IPS ekran kullanıldığını belirteyim. TN panelli cihazları kasten dışladım.

İlk cihazımız giriş seviyesi bir laptop. Ofis işleri, internette gezinti, günlük kullanım ve iyi pil ömrü arayan, arada Valorant, LoL, ETS2 gibi oyunları düşük ayarlarda oynamak isteyen, uygun fiyatlı bir cihaz isteyenlere ideal. 1080p IPS ekranı film ve dizi izleme deneyimini iyileştiriyor. Şarj süresi yaklaşık olarak 1 saat içinde %50'ye ulaşıyor. Pil ömrünün 10,5 saat olarak verildiğini görüyoruz, ancak bu gerçekçi değil; 2-7 saat arası beklemek daha doğru. Bu fiyata iyi bir kasa tasarımı da sunuyor. RAM'in yükseltilememesini dezavantaj olarak sayabiliriz.

İkinci önerimiz, RAM ve depolama alanını yükseltme imkanı sunuyor. 1080p IPS ekran, ExpertBook kalitesi ve kabul edilebilir performansıyla günlük işlerinizi rahatça halledebilirsiniz. Düşük sistem gereksinimli oyunları oynatabilir, pil ömrü de 3-8 saat arası değişiyor. Parmak izi okuyucusu bulunuyor.

Üçüncü seçenek, pil ömründen biraz ödün vererek daha fazla işlemci gücü sunuyor. i5 12450h işlemciyle yazılım geliştirme ve video düzenleme gibi işlerde tatmin edici performans alırsınız. ETS2, FIFA 24, Valorant, GTA gibi oyunları düşük ayarlarda çalıştırabilir. RAM yükseltme seçeneği mevcut. 1080p IPS ekranı ve Aspire 5 kalitesiyle de dikkat çekiyor. Pil ömrü 2-7 saat arasında değişir tahminimce.

Dördüncü seçenekte, önceki Acer modelinden farklı olarak, bütçeye uygun bir harici ekran kartı bulunuyor. MX550, Valorant, CS:GO, ETS2 gibi oyunları sorunsuz çalıştırırken, Forza Horizon 4, Witcher 3 gibi oyunları düşük ayarlarda oynatabiliyor. İ5 1235u işlemciyle iyi bir uyum yakalamış. 1080p IPS ekran ve Windows 11 ile geliyor. RAM'in yükseltilebilir olması güzel bir özellik. Pil ömrü 2-5 saat arasında değişkenlik gösteriyor.

Beşinci cihazımız, bu fiyata harika bir ultrabook deneyimi sunuyor. 2021 model olmasına rağmen, hala güncelliğini koruyor. Kaliteli 1080p IPS ekranı, premium hissettiren hafif bir kasası ve 4-9 saat arası pil ömrüyle öne çıkıyor. İşlemcisi, yazılım geliştirme, video düzenleme ve Photoshop gibi programlar için yeterli gücü sağlıyor. Oyun oynatma konusunda da idare eder. Ancak RAM'i yükseltilemiyor.

Altıncı önerimiz, 10-18 GB RAM seçenekleri sunuyor. 16 GB RAM'i tercih etmenizi öneririm. 2024 model, hafif ve taşınabilir. Pil ömrü iyi, ekran kalitesi yüksek ve fan sesi yok denecek kadar az. 1080p IPS ekran ve düşük mavi ışık sertifikasıyla da göz dolduruyor. 12 saat video oynatma ve 7 saat ofis kullanım süresi iddia ediliyor.

Yedinci model, ultrabook arayan ancak daha güçlü bir grafik kartına ihtiyaç duyanlar için ideal. Daha yüksek performanslı oyun oynamak isteyenler de düşünebilir. İşlemci ve ekran kartı iyi bir denge sağlıyor. 1080p IPS ve 120Hz ekran bulunuyor. Şarjı hızlı olsa da, pil ömrü yine 2-6 saat arası değişiyor. Düşük mavi ışık sertifikasına sahip. RAM yükseltme seçeneği sunuyor. Windows 11 ile geliyor. Oyun oynamayı düşünüyorsanız soğutucu kullanmanızı öneriyorum.

Son olarak, önceki modelin daha güçlü işlemcili versiyonunu sunuyorum. Aynı özellikler geçerli.

Lenovo ThinkPad L15 Gen 3; Sağlam kasasıyla dikkat çekiyor. Güçlü işlemcisi ve uzun pil ömrüyle öne çıkıyor. 1080p IPS ekran ve Windows 10 Pro ile geliyor. Güvenlik özellikleri oldukça fazla. RAM yükseltme seçeneğiyle ilgili net bir bilgiye ulaşamadım; almadan önce kontrol etmenizi tavsiye ediyorum.

Asus Zenbook 14 ise OLED ekranıyla göz alıcı. Zenbook kalitesi ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor. İşlemci performansı orta seviyede. Yüksek çözünürlüklü 1600p ekranı günlük kullanım ve multimedya tüketimi için ideal. RAM yükseltme seçeneği yok.

Umarım bu rehber faydalı olur. 28.000 TL ve üzeri ultrabooklar için de bir rehber hazırlamayı planlıyorum.

Geri