12.000 TL bütçeyle ekran kartı tavsiyesi

CamDusler

Yeni Üye
Mevcut ekran kartımla oyunları düşük ayarlarda oynamak zorunda kalıyorum. İşlemci performansından şüphelenmiyorum, ancak RX 550 ekran kartım eski ve yetersiz. Bu yüzden yeni bir ekran kartı satın almayı planlıyorum.

Bilgisayarımın özelliklerini aşağıda listeledim. Hangi ekran kartını tercih etmeliyim? Yardımınıza ihtiyacım var.

Bütçem 9.000-11.000 TL arasında. Amacım orta-yüksek grafik ayarlarında oyun oynamak.

Şu an kullandığım ekran kartıyla oyunları en düşük ayarlarda çalıştırmak zorundayım. Yeni bir ekran kartıyla orta ve yüksek ayarlarda akıcı bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum.

Monitörüm Game booster GB-2418CF 23.6" 1 ms Full HD Curved 180 Hz oyuncu monitörü.

Diğer bileşenlerim: Anakart Pro H410M-B(MS-7D82) 1.0, işlemci i5 10400 6 çekirdek 2.70 GHz, RAM 16 GB, 650W güç kaynağı.

Kasamın ekran kartı için destek uzunluğu 380mm. Kasamın ölçüleri ise 420x200x480mm.

Sisteminizdeki işlemci ve RAM yeni ekran kartını destekleyecek kapasitede görünüyor. Bütçeniz göz önüne alındığında RTX 3060 veya RX 6600 serisine bakmanızı öneririm. Bu kartlar 1080p çözünürlükte orta-yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatça çalıştırabilir. Satın almadan önce, seçtiğiniz kartın kasaya ve güç kaynağınıza uyduğunu kontrol edin. İnceleme sitelerindeki performans testlerine göz atmanız faydalı olabilir.

Son mesajlar

Geri