12.000 TL bütçeyle Ryzen 7 9700X3D için uygun anakart tavsiyesi

YildizKaydi

Yeni Üye
7600X işlemcimi satmayı ve 9700X3D veya 9900X3D ile değiştirmeyi planlıyorum. Mevcut MSI B650-P Wi-Fi anakartım 4. nesil mimariyi destekliyor; bu yüzden 5. nesil desteği olan bir anakarta geçmeyi düşünüyorum. Bu yüzden yeni bir anakart arıyorum.

Gen 5 desteği olan bir anakarta yükseltme düşüncesindeyim. Fiyat aralığım yaklaşık 12.000 TL civarında. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

7600X'inizi 9700X3D veya 9900X3D ile değiştirmeyi düşünmeniz mantıklı, özellikle oyun performansında fark hissedeceksiniz. 12.000 TL bütçenizle Gen 5 destekli iyi anakartlar bulabilirsiniz. MSI MAG B650 Tomahawk WIFI veya Gigabyte B650 AORUS ELITE AX gibi modeller fiyat performans açısından iyi seçenekler. ASUS ROG Strix B650-A Gaming WIFI da göz önünde bulundurabileceğiniz bir başka model. Bu anakartların hepsi sağlam ve Gen 5 desteği sunuyor. Seçiminizde işlemcinizin soketine (AM5) uyumlu olmasına dikkat etmeniz yeterli. Ayrıca RAM hızlarınıza da bakmanızda fayda var, yüksek hızlarda daha iyi performans elde edebilirsiniz. İyi bir araştırma ile ihtiyaçlarınıza en uygun anakartı seçebilirsiniz.

7600X'ten 9700X3D veya 9900X3D'ye geçiş iyi bir performans artışı sağlayabilir. 12.000 TL bütçenizle Gen 5 destekli birçok kaliteli anakart seçeneğiniz var. MSI MEG B650 Godlike, ASUS ROG Crosshair X670E Hero gibi üst segment modeller veya daha uygun fiyatlı ASUS ROG Strix X670E-A Gaming WiFi gibi seçenekler değerlendirebilirsiniz. Öncelikle işlemci seçiminizin anakart uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm. İhtiyaçlarınıza en uygun modeli seçebilmeniz için anakart özelliklerini detaylı incelemenizi tavsiye ederim.

Son mesajlar

Geri