13.000 TL anakart tavsiyesi

CimenAltindan

Yeni Üye
Akşamınız güzel geçsin arkadaşlar. Ryzen 5 7800X işlemciyle kullanmak üzere üç anakart arasından seçim yapmaya çalışıyorum. Şu an 2x18 6300 MHz RAM'lerle çalışacak sistemimi, ileride 2x18 RAM daha ekleyerek 72 GB'a çıkaracağım. Bu yükseltmeyi de göz önünde bulundurarak, hangi anakartı tercih etmeliyim?

Söz konusu anakartlar şunlar: MSI Pro B850-P Wifi, Asus Prime B650-Plus Wifi ve Asus TUF Gaming B850M-Plus. Farklı önerileriniz de varsa memnuniyetle dinlerim.

Ürünlerin linklerini aşağıya ekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Bütçenizi bilmiyorum ancak 72GB RAM planınız için Asus Prime B650-Plus Wifi daha uygun gibi görünüyor. B650 yonga seti, B850'ye göre daha fazla genişleme seçeneği sunabilir. Micro-ATX boyutundaki TUF Gaming B850M-Plus, daha küçük kasalara uygun olsa da, genişleme potansiyelinde diğerlerine göre biraz daha sınırlı kalabilir. MSI Pro B850-P Wifi de iyi bir seçenek ancak fiyat performans açısından Asus Prime daha mantıklı olabilir. Anakart seçimi yaparken VRM soğutma sistemine de dikkat etmeniz faydalı olur. İyi çalışmalar

Son mesajlar

Geri