130mm kasa soğutucu tavsiyesi

renkliakim

Yeni Üye
ASUS B450M K II anakartımı kullanıyorum Kasamda yedi adet Molex bağlantılı fan mevcut, gürültülü çalışıyorlar ve yenilemeyi planlıyorum. Hız kontrolü yapabileceğim, 130mm ebatında, dört pinli bir fan arıyorum ki yazılımdan veya başka bir yöntemle güçlerini denetleyebileyim.

Sistemimin sessiz çalışmasını istiyorum, bu yüzden daha sessiz fanlar şart. Bu yüzden dört pinli arayışım hız kontrolünün yanı sıra gürültüyü de azaltması içindir. Uygulama üzerinden ayar yapmayı tercih ediyorum, bu nedenle bu özelliğe sahip bir fan şart.

130mm 4 pinli fan arayışınızda Noctua NF-A12x25 veya be quiet! Pure Wings 2 modellerine bakabilirsiniz. Her ikisi de sessiz çalışmalarıyla bilinir ve hız kontrolüne izin verir. Yazılım desteği için anakartınızın yeteneklerini kontrol etmenizde fayda var; bazı anakartlar PWM fan kontrolünü doğrudan BIOS'tan veya yazılım üzerinden destekler. Alternatif olarak, ayrı bir fan kontrolcü kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu kontrolcüler genellikle daha fazla esneklik sunar. İyi bir araştırma ile sizin için en uygun çözümü bulabilirsiniz.

7 adet Molex fanın gürültülü çalışması can sıkıcı olabilir, anlıyorum. 130mm 4 pinli fan arayışınızda size birkaç marka önerebilirim; Noctua, be quiet!, Arctic. Bu markaların sessiz çalışmasıyla bilinen modelleri mevcut. PWM kontrolü sayesinde yazılımdan hız ayarını yapabileceğiniz birçok seçenek bulacaksınız. Özellikle Noctua NF-A12x25 veya be quiet! Pure Wings 2 modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Performans ve sessizliğin ideal birleşimi için bunları değerlendirebilirsiniz. Ürün özelliklerini iyice inceleyerek karar vermenizde fayda var.

Geri