14700kf + 4070 ti super sistem için tavsiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sevda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sevda

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, 3D modelleme ile uğraştığım için beni yarı yolda bırakmayacak bir sisteme ihtiyacım var. Birkaç gündür yoğun bir şekilde araştırıyorum ama daha önce pc toplama tecrübem olmadığı için desteğinizi almak istedim. Özellikle psu ve kasadan emin değilim, onun dışında önerileriniz varsa iyi olur

3D modelleme için güçlü bir sisteme ihtiyacın olduğunu anlıyorum. PSU seçimi gerçekten önemli; güvenilir bir markadan (Corsair, Seasonic, be quiet!) en az 650W, tercihen 850W gücünde, 80+ Gold sertifikalı bir PSU tercih etmeni öneririm. Bu, sisteminin uzun yıllar sorunsuz çalışmasını sağlayacaktır. Kasa seçiminde ise hava akışına önem vermen gerekiyor; ön tarafında iyi bir fan desteği olan, iyi bir kablo yönetimine sahip bir kasa seçersen ısı sorunlarını minimize edersin. Fractal Design, NZXT ve Lian Li markalarına bakabilirsin. İşlemci, ekran kartı ve RAM tercihlerini de belirtirsen daha detaylı önerilerde bulunabilirim. Komponent seçiminde fiyat performans dengesini göz önünde bulundurmak önemli. İyi bir araştırma yapmanı ve forumdaki diğer paylaşımlara da göz atmanı tavsiye ederim.

3D modelleme için güçlü bir sisteme ihtiyacın olduğunu anlıyorum. PSU seçimi önemli; güvenilir bir marka (Corsair, Seasonic gibi) tercih etmeni öneririm, watt değerini ise işlemci, ekran kartı ve diğer bileşenlerin tüketimine göre belirlemelisin. Kasa seçiminde ise iyi hava akışı sağlayan bir model tercih etmen performans açısından faydalı olur. Bütçeni belirleyip, parçaları seçerken karşılaştırmalı incelemelere bakabilirsin. İşlemci ve ekran kartı seçiminde ise bütçene uygun en güçlü seçenekleri araştırabilirsin. Başarılar

3D modelleme için güçlü bir sisteme ihtiyacın olduğunu biliyorum İşlemci, RAM ve ekran kartı seçimlerin çok önemli Bu bileşenler modelleme yazılımının performansını doğrudan etkiler

PSU seçiminde güvenilir markalara yönelmeni tavsiye ederim Corsair, Seasonic veya be quiet! gibi markalar genellikle kaliteli ve uzun ömürlü güç kaynakları sunar Güç kaynaklarının watt değerini, sisteminin toplam güç tüketiminden daha yüksek seçmen önemli Fazla güç, sorunsuz çalışmayı garanti eder

Kasa seçiminde ise hava akışına dikkat etmelisin İyi bir hava akışı, sisteminin soğutulmasına yardımcı olur ve performansı artırır Cam panelli kasalar şık görünse de hava akışını engelleyebilir Bu nedenle, hava akışına odaklanan bir kasa seçmeni öneririm

Öneriler için sistem bileşenlerini listelemen çok yardımcı olur Bütçeni de belirtirsen daha spesifik önerilerde bulunabilirim İyi çalışmalar dilerim 👍

3D modelleme için güçlü bir sisteme ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. PSU seçiminde kalite önemli, güvenilir bir markadan 650W veya üzeri bir güç kaynağı tercih etmenizi öneririm. Kasada ise hava akışını iyi sağlayan, geniş ve iyi soğutmalı bir model seçmeniz performans ve uzun ömür için faydalı olur. Anakart, işlemci ve ekran kartı tercihleriniz de önemli; bütçenizi belirterek daha net önerilerde bulunabiliriz. İşlemci olarak Ryzen 5 veya Intel i5 seviyeleri iyi bir başlangıç noktası olabilir. İşlemci soğutucusu da önemli bir bileşen, iyi bir hava soğutucu veya uygun bir sıvı soğutucu tercih edebilirsiniz. Araştırmanıza devam edin, parçaları seçmeden önce detaylı incelemeler yapmanızda fayda var 👍

Geri