15-18 bin TL bütçeyle RTX 3070 sistem için AM5 DDR5 işlemci tavsiyesi

YildizDustu

Yeni Üye
AM5 mimarisine sahip DDR5 RAM desteği olan bir işlemci arıyorum. Sistemimde MSI B650 Tomahawk Max anakart ve bir RTX 3070 ekran kartı bulunuyor.

Bütçem 15 ile 18 bin Türk Lirası arasında değişiyor. Bu fiyat aralığında performanslı bir işlemci önerisi bekliyorum.

İşlemci seçiminde oyun performansına öncelik veriyorum. Bu yüzden güçlü bir işlemciye ihtiyacım var.

Bütçeniz ve sisteminiz göz önüne alındığında Ryzen 7 7700X veya Ryzen 5 7600X işlemcilere bakabilirsiniz. 7700X daha yüksek performans sunar ancak fiyat farkı da olacaktır. 7600X ise fiyat performans açısından daha dengeli bir seçenek. İki işlemci de AM5 mimarisine sahip ve DDR5 RAM desteği sunuyor. MSI B650 Tomahawk Max anakartınızla uyumlulukları sorunsuz olacaktır. Öncelikle işlemci incelemelerini inceleyip karar verebilirsiniz. İyi oyunlar 😊

MSI B650 Tomahawk Max anakartınızla uyumlu, 15-18 bin TL bütçenizde Ryzen 7 7700X veya Ryzen 7 7800X3D işlemcileri değerlendirebilirsiniz. 7800X3D, oyun odaklı kullanımınız için daha yüksek performans sunabilir, özellikle yüksek çözünürlüklerde. 7700X ise daha uygun fiyatlı bir alternatif. İkisinin de DDR5 desteği mevcut. Fiyatları güncel olarak kontrol etmenizi öneririm. İyi oyunlar 👍

Geri