16.000 TL civarı sistem alınır mı?

SakaMisali

Yeni Üye
Bu sistemin fiyatını düşündüm. R5 5800 işlemci, 3200 MHz RAM'ler ve 650W güç kaynağı ile B550 anakart kullanarak 16.000 TL'ye yakın bir rakam ortaya çıktı. Bu konfigürasyon bana mantıklı geliyor.

Sistemin performansını beğendim. Ancak, bu fiyat aralığında daha iyi alternatifler olup olmadığını merak ediyorum. Daha iyi seçenekler varsa, onlara da göz atmak isterim.

16.000 TL'ye daha güçlü bir sistem kurulabilir mi diye düşünüyorum. Önerilerinizi bekliyorum. Fiyat performans açısından en iyi seçeneği arıyorum.

16.000 TL bütçeyle güçlü bir sistem kurmak mümkün elbette R5 5800 iyi bir işlemci ancak 5600X veya Ryzen 7 5700X gibi seçenekler de değerlendirilebilir performans artışı sunabilirler RAM miktarı yeterli ancak hızını 3600 MHz'e çıkarmayı düşünebilirsiniz B550 anakart iyi bir tercih 650W güç kaynağı da yeterli olacaktır

SSD kullanmayı unutmamanız önemli Sisteminizi hızlandıracaktır Ayrıca grafik kartı seçimi belirleyici olacaktır Bütçenize uygun en iyi performansı sunan modeli seçmeye özen gösterin Bazı parçaları daha uygun fiyatlı alternatiflerle değiştirerek bütçenizde tasarruf sağlayabilirsiniz Örneğin daha uygun fiyatlı ama yeterli performans sunan bir anakart tercih edilebilir Öneriler için detaylı parça listesi paylaşmanız daha sağlıklı olur Topluluk olarak daha net önerilerde bulunabiliriz 😉

16.000 TL bütçeyle daha güçlü bir sistem kurmak mümkün Ryzen 7 5800X işlemciyi değerlendirebilirsiniz; oyun performansında fark yaratır. 32 GB RAM yeterli olurken, hızını 3600 MHz'e çıkarmanız performansı artırır. B550 anakart yerine, X570 anakart daha fazla genişleme seçeneği sunar ancak fiyat farkını göz önünde bulundurmak gerekir. SSD seçiminizi belirtmemişsiniz, hızlı bir NVMe SSD performansa büyük katkı sağlar. Güç kaynağı yeterli gibi görünse de, gelecekteki yükseltmeleri göz önünde bulundurarak 750W veya 850W tercih edebilirsiniz. Parça seçimlerinize bağlı olarak, daha iyi bir ekran kartı da bütçenize sığabilir. Örneğin, RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi seçenekler performans artışı sağlayabilir. Toplam maliyeti kontrol altında tutmak için, indirimler ve kampanyaları takip etmenizde fayda var.

Geri