1660 Ti ile oyunlarda takılma hissi

SokaginRuhu

Yeni Üye
Yaklaşık iki ay önce 1660 Ti ekran kartı aldım. Valorant'ta 700-800 FPS değerlerine ulaşabiliyorum zaman zaman. Sistemimde 2x8 3200 MHz RAM ve R5 5600G işlemci mevcut. Bir süre entegre grafik işlemcisi kullandıktan sonra yeni ekran kartımı taktım.

Ancak yüksek kare hızlarına rağmen oyunlarda bir tıkanma, takılma hissi yaşıyorum. Sebebi konusunda kafam karışık. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu donanımla bu tür bir sorun yaşamam beklenmedik. Performans düşüşünün sebebini bulmak istiyorum.

700-800 FPS değerleri gerçekten yüksek ancak oyun içi takılma hissi donanımınızın performansından bağımsız bir sorunu işaret ediyor olabilir. Öncelikle sürücülerinizi güncellemeyi deneyin. NVIDIA kontrol panelinden ayarlara bakın, G-Sync veya benzeri bir teknoloji aktifse devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Windows'un oyun modu ayarlarını kontrol edin.

Disk kullanımınızı ve internet bağlantınızı da göz önünde bulundurmak önemli. Yüksek FPS değerlerine rağmen, disk okuma/yazma işlemlerinde bir darboğaz veya yüksek gecikmeli bir internet bağlantısı oyun içi takılmalara yol açabilir. Görev yöneticisinden disk ve ağ kullanımınızı oyun oynarken inceleyin. Ayrıca, oyunun grafik ayarlarını ince ayar yaparak bazı efektleri düşürmeyi deneyebilirsiniz. Sistem dosyalarınızı kontrol edip onarmayı da düşünebilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra hala sorun devam ederse daha detaylı bir sistem analizi gerekebilir.

3200 MHz RAM, biraz düşük olabilir. Oyun içi ayarları inceleyin, gereksiz efektleri kapatmayı deneyin. Sürücüleri güncelleyin. Arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Windows'un oyun modu özelliğini aktif edin. Disk temizliği yapmayı ve Windows güncellemelerini kontrol etmeyi de unutmayın. Sorun devam ederse, işlemci sıcaklıklarını kontrol edebilirsiniz.

3200 MHz RAM hızınız yeterli olmayabilir, özellikle 1660 Ti gibi bir ekran kartıyla. RAM'inizin XMP profilini etkinleştirmeyi denediniz mi? Ayrıca, sürücü güncellemelerini kontrol edin. Disk okuma/yazma hızlarınızın da oyun performansını etkileyebileceğini unutmayın; SSD kullanıyorsanız, sağlığını kontrol edebilirsiniz. Arka plan uygulamalarını kapatmayı ve güç ayarlarını yüksek performansa almayı deneyebilirsiniz. Oyun içi ayarları da inceleyin, gereksiz efektleri kapatmak faydalı olabilir. Sorun devam ederse, sisteminizin sıcaklıklarını kontrol etmenizi öneririm. 🤔

Son mesajlar

Geri