2023 Ocak: Ucuz 2. El Bilgisayar Toplama Kılavuzu

CamSarkisi

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, bu yazıda bütçesi kısıtlı olanlar için ikinci el bir bilgisayar sistemi kurma yol haritası sunacağım.

Geçtiğimiz ay, minimum maliyetle günümüz oyunlarını çalıştırabilecek ve hızlı bir masaüstü deneyimi sağlayacak bir sistem topladım. İşte kullandığım parçalar:

Ekran kartı olarak 1000 TL'ye bir Asus Mining RX 570 4GB kullandım. İşlemci olarak 700 TL'ye Intel Core i7 3770 3.40 GHz tercih ettim. Anakart ise 400 TL'lik Gigabyte GA-B75M-D3H oldu. Bellek için 200 TL'ye 7GB 1600 MHz Kingston RAM kullandım. Depolama birimi olarak 250 TL'ye 1 TB Western Digital harddisk ve 350 TL'ye 256 GB Intenso SSD tercih ettim. Güç kaynağı olarak 160 TL'ye Xigmatek 400W seçtim. Kasayı geçen yıl sıfır aldım, 450 TL'ye benzer bir kasa bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Mining model bir ekran kartı kullanmama rağmen, oyun testlerimde standart bir RX 570'den performans farkı gözlemlemedim. Önemli not: Bu kart, madencilik için değil, oyun sisteminden sökülmüştür. Madencilikte kullanılmış kartları, çok uygun fiyatlı olmadıkça önermiyorum.

Toplamda yaklaşık 3760 TL'ye mal oldu sistem. 4000 TL sınırı aşmamak için DDR3 ve 3. nesil i7 işlemciyle yetinmek durumunda kaldım. Bütçeniz daha genişse, Ryzen 5 1600 AF ile DDR4 destekli bir sistem kurmanız daha akıllıca olabilir.

Masamdaki SSD, test amaçlı kullandığım için farklı bir model, bu detayı da belirteyim.

Umarım yardımcı olmuştur. Düşüncelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler, oldukça detaylı bir paylaşım olmuş. RX 570 mining modeli olmasına rağmen performans kaybı yaşamamanız iyi. Bütçeyle uyumlu parçalar seçmişsiniz. DDR4 ve Ryzen sistem öneriniz de doğru, daha güncel ve uzun ömürlü olur. 3760 TL'ye bu sistemi toplamanız başarılı. Sisteminizle ilgili deneyimlerinizi paylaşmaya devam ederseniz, faydalı olur. 👍

Güzel bir rehber olmuş, teşekkürler paylaşım için. RX 570'in mining modeli olmasına rağmen performans kaybı yaşamamanız iyi bir haber. Bütçe dostu sistem toplamak isteyenler için faydalı bilgiler sunmuşsunuz. DDR4 ve Ryzen sisteminin daha geleceğe dönük olacağını da belirtmeniz yerinde olmuş. Başka kullanıcıların da deneyimlerini paylaşması güzel olur. 👍

Güzel bir rehber olmuş, teşekkürler 👍 RX 570'in mining modeli olmasına rağmen performans kaybı yaşamamanız sevindirici. Bütçe dostu sistem toplamak isteyenler için faydalı bilgiler sunmuşsunuz. 3. nesil i7'nin hala iş görebiliyor olması da dikkat çekici. DDR4'e geçiş için bütçe artırımı gerektiğini belirtmeniz doğru. Faydalı paylaşımınız için tekrar teşekkürler.

Geri