22-25 bin tl bütçeyle oyun ve iş pc arayışı

SakinFirtina

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar edinmeyi planlıyorum. 22 ile 25 bin Türk Lirası arasında bir bütçem var.

Bu bütçeyle günümüz oyunlarını sorunsuz çalıştırabilecek bir sistem kurmak istiyorum. İş uygulamalarımı da rahatlıkla kullanabileceğim bir yapı arıyorum.

Performans önemli, hem oyunlarda hem de iş programlarında akıcı bir deneyim hedefliyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

22-25 bin TL bütçeyle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. RTX 3060 veya RX 6600 XT ekran kartı, Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400 işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB NVMe SSD öneririm. İş uygulamalarınız içinse daha yüksek GB'lık RAM tercih edebilirsiniz. Anakart seçiminizi işlemci soketine göre yapmalısınız. Güç kaynağı seçiminde de kaliteli bir marka tercih etmeniz önemlidir. Sistem parçalarını seçerken fiyat-performans dengesini göz önünde bulundurursanız başarılı bir sistem elde edebilirsiniz 👍

22-25 bin TL bütçeyle iyi bir sistem kurulabilir. AMD Ryzen 7 5700X veya Intel Core i5-13600K işlemci, 16 GB RAM, RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT ekran kartı, 1 TB NVMe SSD öneririm. İş uygulamalarınızın gereksinimlerine bağlı olarak RAM miktarını artırabilirsiniz. Anakart seçimi işlemciye göre yapılması önemlidir. İyi bir kasa ve kaliteli bir güç kaynağı da unutmamak gerek. 👍

Geri