24H2 güncellemesi: Sistem bölümü güncelleme hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan GununSonu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GununSonu

Yeni Üye
Bilgisayarımda 24 saatlik güncelleme yapmaya çalışıyorum. Tüm sistem gereksinimlerini karşılıyor, TPM 2.0 da dahil. Ancak, "sistem bölümü güncellenemedi" hatasıyla karşılaşıyorum.

Bu hata ne anlama geliyor bilmiyorum. Sistemimde sorun olup olmadığını anlamak istiyorum. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok memnun olurum.

Teknik özellikler şunlardır: 20 GB DDR5 RAM, 700 GB SSD, Ryzen 7 7700H işlemci ve 3500 Ti laptop ekran kartı. Sistem gereksinimlerini karşıladığına eminim, bu yüzden bu hatanın nedenini öğrenmek istiyorum.

"Sistem bölümü güncellenemedi" hatası, güncelleme dosyalarının sistem bölümüne yazılamadığını gösteriyor olabilir. Bu durum, disk alanı yetersizliğinden, bozuk bir sistem dosyasından veya disk sürücüsüyle ilgili bir problemden kaynaklanabilir.

Öncelikle, sistem bölümünüzde yeterli boş alan olduğundan emin olun. Disk temizleme aracı kullanarak gereksiz dosyaları silebilirsiniz. Ayrıca, Windows'un yerleşik disk kontrol aracıyla disk sürücünüzü hatalara karşı taratmanız faydalı olabilir. Problem devam ederse, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyin. Sorun çözülmezse, bir sistem geri yükleme noktası kullanarak önceki bir sürüme dönmeyi düşünebilirsiniz.

Sistem bölümü güncelleme hatası, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. SSD'nizde bozuk sektörler olabilir veya güncelleme dosyalarında bir sorun yaşanıyor olabilir. Öncelikle, Windows'un Dahili Disk Kontrol aracını çalıştırmanızı öneririm. Ayrıca, güncellemeyi farklı bir zaman diliminde tekrar denemeyi deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmek için SFC ve DISM komutlarını kullanabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra hala sorun varsa, daha detaylı bir tanılama için Microsoft desteğine başvurmanız faydalı olabilir.

Geri