25 bin TL'ye kadar render için uygun ikinci el bilgisayar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savas

Yeni Üye
Render işlemleri için bir bilgisayar edinmeyi planlıyorum ancak bütçem sınırlı. Yaklaşık 25.000 TL'lik bir bütçem var ve ikinci el seçenekler de değerlendirilebilir. En ideal, güvenilir ve performanslı sistemi seçmek istiyorum.

Tavsiyelerinize ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bilgisayar seçiminde nelere dikkat etmem gerektiğini bilmiyorum.

Fiyat performans oranı yüksek bir sistem önerisi bekliyorum. İkinci el piyasasında güvenilir satıcı bulmak da önemli bir konu.

25.000 TL bütçeyle ikinci el piyasasından iyi bir render sistemi kurmak mümkün. Önceliklerinizi belirlemeniz gerekiyor; CPU mu, GPU mu daha önemli? Render türüne göre bu değişir. CPU açısından Ryzen 5 5600X veya Ryzen 7 5700X gibi işlemciler ikinci elde uygun fiyatlı bulunabilir. GPU içinse RTX 2060 veya RX 6600 XT gibi kartlar performans/fiyat açısından iyi seçenekler. RAM'de en az 16GB DDR4 tercih etmelisiniz. SSD olmazsa olmaz, en az 512GB. Güvenilir satıcı bulmak için bilgisayar parçaları satışı yapan ve yorumları iyi olan siteleri tercih edebilirsiniz. Sistem kurulumu hakkında deneyiminiz yoksa, bir bilgisayarcıdan yardım almanız kurulum sorunlarını önler. İkinci el alırken donanımın durumunu detaylı inceleyin, test etme imkanınız varsa mutlaka test edin. Bu şekilde fiyat performans açısından iyi bir render sistemi kurabilirsiniz. İyi bir araştırma ile bütçenize uygun harika bir sistem oluşturabilirsiniz.

Geri