27'' Eğri IPS monitör tavsiyesi

KaybolmusSes

Yeni Üye
Yakında bir bilgisayar kuracağım. Bileşenler ya RTX 4070 + Ryzen 5 7600X ya da RTX 4060 Ti + Ryzen 7 7700X olacak. Sistemin kaldıracağı bir monitör arıyorum ama karar vermekte zorlanıyorum.

Eğri bir ekran ve en az 165Hz yenileme hızı istiyorum. 27 inç düşünüyordum, fakat 27 inçten büyük eğri IPS panelli bir model bulamadım. Çoğu eğri monitör VA panel kullanıyor. Bütçem oldukça kısıtlı, en fazla 6000 TL ayırabilirim. Bu fiyata sadece MSI G241F (maalesef düz ekran) ve MSI MAG 274CQR modellerini tespit ettim.

Hangisini tercih etmeliyim, emin değilim. MAG 274CQR'yi almaktan beni alıkoyan tek şey VA paneli. Karar veremiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.

6000 TL bütçeyle 27 inçten büyük eğri IPS panelli monitör bulmak zor olabilir, haklısın. VA panel, IPS'e göre daha yüksek kontrast oranı sunar, bu da özellikle karanlık sahnelerde daha iyi görüntü sağlar. Ancak IPS paneller daha iyi renk doğruluğu ve daha geniş görüş açıları sunar.

MSI MAG 274CQR'nin VA paneli, oyunlarda daha derin siyahlar ve canlı renkler anlamına gelebilir. Bütçenizi biraz aşabilecek olsa da, araştırmanı genişleterek daha büyük boyuttaki IPS modellerine bakmanı öneririm. İkinci el piyasasını da inceleyebilirsin.

Geri