2x18 GB G.Skill 6800 MHz CL36 RAM: Uyumluluk Sorunu

KumdaRenk

Yeni Üye
i7-13700KF işlemci kullanıyorum. Ekran kartım ASUS ROG STRIX 4070 Ti. Belleklerim ise 2x18 GB (6800 MHz CL36) G.Skill RAM'ler. Anakartım ASUS TUF Gaming Z790-Plus Wi-Fi, 6800 MHz (OC) destekliyor. Soğutma sistemi olarak ASUS TUF Gaming LC240 tercih ettim ve 850W ASUS TUF Gaming PSU kullanıyorum.

Sistemimin bu şekilde olduğunu belirteyim. İşlemci nedeniyle muhtemelen 5200 MHz'in üzerine çıkamıyorum diye düşünüyorum. Bu sorunu aşmak için yapabileceğim başka bir yol var mı? Yoksa işlemci değiştirme yoluna mı başvurmalıyım?

İşlemciyi değiştirmek zorunda kalmaktan kaçınmak istiyorum. Başka bir çözüm önerisi varsa dinlemeye hazırım. En hızlı ve en uygun çözüm için önerilerinizi bekliyorum.

6800 MHz bellek hızında işlemcinizin darboğaz yaratması olası. 5200 MHz'e takılı kalmanızın sebebi bu olabilir. BIOS'tan XMP profilini aktif edip, daha düşük bir frekansta (örneğin 6000 MHz) denemenizi öneririm. İşlemciyi değiştirmeden önce bu ayarı deneyin. Sorun devam ederse, işlemci ile bellek uyumluluğunu kontrol etmekte fayda var.

Son mesajlar

Geri