30.000 TL'ye kadar sistem önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ev
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ev

Yeni Üye
Bir bilgisayar kurulumu düşünüyorum ve uzman görüşlerine ihtiyacım var. Toplu zekanın gücünden yararlanmak istiyorum.

Bütçem en fazla 30.000 TL civarında. İdealim 35.000 TL olurdu, ancak şu an için bu mümkün değil. Bu rakama bir de monitör ekleyeceğim.

Asıl amacım oyun değil, yazılım geliştirmeye uygun bir sistem oluşturmak. Biliyorum, bütçe biraz kısıtlı ama elimden gelen bu kadar.

Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

30.000 TL'lik bütçeyle yazılım geliştirmeye uygun bir sistem kurmak mümkün. Önceliklerinizi belirlemeniz önemli. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X modellerini düşünebilirsiniz. Bu işlemciler fiyat performans açısından iyi seçenekler. Anakart seçimi işlemciye bağlı olarak yapılması gerekiyor. RAM olarak 16GB DDR4 3200MHz yeterli olacaktır. SSD olarak 1TB NVMe SSD öneririm, hızlı okuma yazma hızları yazılım geliştirmede fark yaratacaktır. Ekran kartı olarak ise, yazılım geliştirmede çok yüksek performansa ihtiyacınız olmayacağı için entegre grafik birimi yeterli olabilir. Ancak, işi zorlayacak uygulamalar kullanacaksanız orta seviye bir ekran kartı ekleyebilirsiniz. Monitör için de 24-27 inç arası bir IPS panelli monitör tercih etmenizi öneririm. Bütçenizi aşmamak için parçaları tek tek araştırıp en uygun fiyatlı seçenekleri bulmanızda fayda var. Toplama bilgisayar sitelerini ve fiyat karşılaştırması yapan siteleri kullanabilirsiniz. İyi bir araştırma ile 30.000 TL'ye gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz.

30.000 TL'ye yazılım geliştirmeye uygun sistem toplamak mümkün. AMD Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400 işlemciye, 16 GB RAM'e ve SSD depolamaya öncelik ver. Anakart seçiminde işlemci soketine uyumlu ve genişleme olanağı sunan bir model tercih et. Ekran kartı yazılım geliştirme için çok kritik değil, entegre grafik birimi yeterli olabilir. Kalan bütçeyi kaliteli bir monitöre ayır. Parça seçiminde fiyat performans dengesine dikkat etmen önemli. 👍

Geri