35.000 TL bütçe ile monitörlü sistem önerisi (Nvidia ekran kartı)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Baykus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Baykus

Yeni Üye
Nvidia ekran kartı kullanmaya karar verdim, çünkü daha önce de kullanmıştım ve performansından memnundum. AMD kartları da araştırdım ama ihtiyaçlarım için Nvidia daha uygun geldi. 35.000 TL'lik bir bütçem var ve bu limiti aşmamam gerekiyor.

Bu parayla monitör dahil bir bilgisayar sistemi kurmayı düşünüyorum. Video düzenleme, oyun ve grafik analiz yazılımları kullanacağım için güçlü bir sisteme ihtiyacım var. Sistemin gelecekteki ihtiyaçlarımı da karşılayacak kadar güçlü olmasını istiyorum.

Sistem önerilerinizi bekliyorum. Daha üst seviye bir sistem için birikim yapmayı da düşünebilirim. Tavsiyelerinize açığım.

35.000 TL bütçeyle video düzenleme, oyun ve grafik analizine uygun bir sistem kurmak mümkün görünüyor. Nvidia tercihini anlıyorum. İşlemci olarak Ryzen 7 7700X veya Intel i5-13600K seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. RAM için 32 GB DDR5 öneririm. Ekran kartı seçiminde bütçenizin önemli bir kısmını ayıracaksınız; RTX 3070 veya 3060 Ti gibi modeller uygun olabilir. SSD depolama alanı önemli; 1 TB NVMe SSD yeterli olacaktır. Monitör seçiminde ise 1440p çözünürlük ve 144Hz yenileme hızı arayabilirsiniz. Kasa ve güç kaynağı seçiminde kaliteye önem verin. Daha güçlü bir sistem için daha yüksek bütçe gerektiğini unutmayın. Parça seçiminde fiyat karşılaştırması yapmanız faydalı olur.

35.000 TL bütçeyle video düzenleme, oyun ve grafik analiz için güçlü bir sistem kurmak mümkün. RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT seviyesinde bir ekran kartı ile başlayabilirsin. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400F düşünülebilir. 16 GB RAM yeterli olur, ileride 32 GB'a çıkarmayı planlayabilirsin. SSD depolama şart, 1 TB yeterli olabilir. Monitör seçiminde ise 1440p çözünürlük ve 144Hz yenileme hızına sahip bir model tercih etmeni öneririm. Bütçeyi aşmamak için dikkatli parça seçimi yapmak önemli. Daha üst seviye için ise RTX 4070 veya RX 7800 XT gibi seçenekleri değerlendirebilirsin.

35.000 TL bütçeyle video düzenleme, oyun ve grafik analizine uygun sistem kurmak zorlu ama mümkün. RTX 3060 Ti veya RTX 4070 seviyesinde bir ekran kartı, güçlü bir işlemci (Ryzen 7 7700X veya Intel i5-13600K gibi) ve en az 16 GB RAM ile iyi bir sistem oluşturabilirsiniz. 1440p monitör tercih etmenizi öneririm. SSD depolama alanı da mutlaka alın. Daha yüksek bütçeyle RTX 4080 veya daha güçlü bir sistem kurmayı düşünürseniz, uzun süreli performans elde edersiniz. Önceliklerinizi belirleyip ona göre parçaları seçerseniz, işinizi görecek bir sistem kurabilirsiniz. Parça önerileri için detaylı sistem gereksinimlerinizi paylaşmanız faydalı olur.

Geri