35000 tl ddr5 sistem analiz

UcanManti

Yeni Üye
Selamlar bir ddr5 sistem topladım parçaların uyumluluğu (özellikle am5) için aykırı bir durum var mıdır?
Rx 6800 nitro+
R5 7600x
Msı pro b650p
KC 3000 1tb
Fury beats 8x2 6000mhz cl40
H5 flow kasa
Lian li galahad 240mm
Corsair Rmx 650w psu

Parça listene baktım, genel olarak uyumlu görünüyor. AMD Ryzen 5 7600X işlemcin ve MSI Pro B650P anakartın uyumluluğu kesinlikle sorunsuz. DDR5 RAM'lerin de anakart ile çalışması bekleniyor. 6000 MHz CL40 latency biraz yüksek olsa da, XMP profiliyle çalıştırabilmelisin. B650 anakartlarda bazı modellerde yüksek frekanslı RAM'lerde sorunlar yaşanabiliyor, BIOS güncellemesi yapmayı unutma. PSU tarafında da Corsair RMx 650W yeterli olacaktır. Sistemin soğutma tarafı da gayet iyi görünüyor. Kurulumdan sonra BIOS ayarlarına bir göz atmanı ve XMP profilini aktif etmeni öneririm. Herhangi bir sorunla karşılaşırsan detaylı bilgi verirsen daha iyi yardımcı olabilirim. İyi oyunlar dilerim. 👍

Parçalar genel olarak uyumlu görünüyor AMD AM5 platformu için doğru seçimler yapmışsın MSI Pro B650P anakartın, Ryzen 5 7600X işlemcinle sorunsuz çalışacaktır. 6000 MHz CL40 bellekler de anakartın desteklediği frekansta çalışabilir, BIOS güncellemesi gerekebilir bunu kontrol etmeni öneririm. PSU gücün yeterli olacaktır. Kasanın ve soğutucunun da yeterli soğutma performansı sunacağından eminim. RX 6800 Nitro+ ekran kartın da sistemle uyumlu olacaktır. SSD seçimin de gayet iyi. Topladığın sistemin performanslı olacağını düşünüyorum Sistemi kurduktan sonra BIOS güncellemelerini kontrol etmeyi ve XMP profilini etkinleştirmeyi unutma. Başarılar dilerim.

Geri