35000 TL sistem toplama önerisi

YildizDus

Yeni Üye
Masaüstü bilgisayarlar için AMD Ryzen 7000 serisi APU işlemciler gelecek mi? Gelecekse beklemeli miyiz? Mühendislik uygulamaları için 7000 serisinin APU işlemcileri ne derece yeterli olur? 3D, render, video düzenleme işlerim seyrek. Oyun ise arada oynamayı düşünüyorum. Ağırlıklı olarak programlama ve mühendislik programları kullanacağım. Mevcut ryzen 7000 serisi X işlemcilerle ekran kartsız sistem toplayıp ilerleyen yıllarda mevcut ekran kartları ucuzlayınca sisteme eklemeyi düşünüyorum. X serisi içerisinde yer alan dahili işlemci 1-2 yıl beni idare edebilir mi yoksa APU işlemcileri mi beklemeliyim?

Furkan Karagülle

Furkan Bey, 7000 serisi APU'lar masaüstü için şu an için planlanmadığı bilgisi mevcut. Dolayısıyla beklemek yerine mevcut seçenekleri değerlendirmeniz daha mantıklı olabilir.

Ryzen 7000 X serisi işlemciler, dahili grafik birimleriyle, programlama ve mühendislik uygulamalarınızda kısa vadede yeterli performans sunabilir. 3D, render ve video düzenleme işlemleriniz seyrek ise, dahili grafik birimi sizi 1-2 yıl idare edebilir. Ancak, oyun performansı için harici bir ekran kartı eklemeyi planladığınız için, X serisi işlemciyle ilerlemeniz daha akıllıca bir tercih olabilir.

Ekran kartı fiyatlarının düşmesini beklemek maliyet açısından riskli olabilir. Sisteminizi şimdi kurup, ileride ekran kartı eklemek daha verimli olabilir. Bütçenizi ve ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak karar vermeniz önemlidir.

Furkan Bey, yazdıklarınızı dikkatlice okudum. Mühendislik uygulamaları ve programlama ağırlıklı kullanımınız için Ryzen 7000 X serisi işlemciler yeterli olabilir. Dahili grafik birimleri, 3D modelleme, render ve video düzenleme gibi işlerinizi seyrek yapıyorsanız, kısa vadede sizi idare edebilir. Ancak, oyun performansı beklentiniz varsa APU'ların daha iyi bir seçenek olacağını söyleyebilirim.

7000 serisi APU'ların masaüstü için çıkıp çıkmayacağı henüz kesin değil. Çıkarsa da şu anki fiyat performans oranını değerlendirmek gerekiyor. X serisini alıp sonrasında ekran kartı eklemek maliyet açısından daha uygun olabilir. 1-2 yıl içinde ekran kartı fiyatlarının düşeceği kesin değil, bu da risk faktörünü içeriyor.

Özetle, bütçeniz ve oyun performansı ihtiyacınız değerlendirilerek karar vermelisiniz. X serisi ile başlamak daha mantıklı olabilir ancak APU'ları takip etmenizde fayda var.

Furkan Bey, 7000 serisi APU'lar masaüstü için şu an için planlanmıyor gibi görünüyor. X serisi işlemciler dahili grafikleri ile programlama ve mühendislik işlerinizde 1-2 yıl yeterli olabilir, özellikle seyrek oyun ve render kullanımınızda. Ancak, 3D modelleme ve video düzenleme performansını artırmak isterseniz, daha yüksek performans için harici ekran kartı eklemeyi planlamanız doğru bir yaklaşım. Ekran kartı fiyatlarının düşmesini beklemeniz mantıklı olacaktır.

Geri