4000MHz 10 GB RAM'lı sisteme 20 GB RAM yükseltme önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sokak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sokak

Yeni Üye
Gigabyte B450M S2H anakartım mevcut ve sadece bir yuvasında 4000MHz 10 GB RAM bulunuyor. Bu yeterli değil, iyileştirme şart oldu. En azından 20 GB RAM'e geçmeyi hedefliyorum.

Tek RAM için bütçem en fazla 2500 TL. İki RAM alırsam, toplam 3500 TL'ye kadar çıkabilirim.

Açıkçası artık 2x10 GB RAM almak istemiyorum. Tek bir RAM alacaksam 20 GB alıp daha sonra yanına bir tane daha eklemeyi planlıyorum. Fiyat olarak uygun bulduğum bir ürün aşağıda. Farklı önerilerinizi de bekliyorum.

ADATA-4200-16-XPG-Spectrix-AX4U420020G16I-DTBKD40G

ADATA XPG Spectrix 4200MHz 20GB kitini uygun bulmuşsunuz, iyi bir tercih olabilir. Ancak, 4200MHz hızının anakartınız tarafından tam olarak desteklenip desteklenmediğini kontrol etmenizi öneririm. B450M S2H anakartının bellek hız desteği genellikle 3200MHz civarındadır, overclock yapmanız gerekebilir. 4000MHz RAM'iniz zaten mevcut olduğu için, aynı hızda veya biraz daha yüksek hızda ikinci bir 16GB veya 8GB RAM almanız daha stabil bir sistem sunabilir. Bu şekilde toplam 26GB veya 24GB RAM'e sahip olursunuz ki bu da 20GB'dan daha iyi bir performans sunar. İkinci bir RAM alırken, ADATA kitinizle aynı marka ve model olması uyumluluk açısından daha güvenli olur. Ayrıca, piyasadaki mevcut RAM fiyatlarını farklı sitelerden kontrol ederek en uygun seçeneği bulmanızda fayda var. İyi bir araştırma ile 3500 TL bütçenizle daha iyi bir performans-fiyat dengesi yakalayabilirsiniz.

Geri