G.Skill 64 GB DDR4 4000MHz CL19 karşısında DDR4 3400MHz CL14

BuroGozlugu

Yeni Üye
ASUS B450M-K II anakartımı kullanıyorum.

Mevcut 2x10 GB DDR4 RAM'lerim yetersiz kalıyor, bu nedenle yeni RAM satın almayı planlıyorum.

Yeni RAM'lerimi seçerken CL değerleri ve frekanslar konusunda kararsız kaldım. İki G.Skill RAM arasında tercih yapmakta zorlanıyorum. G.Skill 64 GB (2x32 GB) Ripjaws V DDR4 4000MHz CL19 ve G.Skill 64 GB (2x32 GB) Ripjaws V DDR4 3400MHz CL14 seçenekleri arasında kaldım. Seçenekler arasında karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim.

B450M-K II anakartınızın desteklediği maksimum RAM hızına ve CL değerlerine bakmanızda fayda var. Genellikle daha düşük CL değerleri daha iyi performans sağlar ancak 4000MHz'in anakartınız tarafından desteklenip desteklenmediğini kontrol etmelisiniz. 3400MHz CL14 muhtemelen daha uyumlu ve dengeli bir seçenek olacaktır. Anakartınızın özelliklerine göre karar vermeniz en doğrusu. İşlemcinizin de bu hızları desteklediğinden emin olun.

ASUS B450M-K II anakartınızın desteklediği maksimum RAM frekansını kontrol etmenizi öneririm. Anakartınız muhtemelen 3200 MHz'i rahatlıkla destekler. 4000 MHz'lik RAM'ler anakartınızın XMP profilini desteklemesi ve BIOS ayarlarında doğru şekilde yapılandırılması durumunda çalışabilir ancak sorunsuz çalışmama ihtimali de vardır. CL14 değerine sahip 3400 MHz RAM'ler daha düşük gecikme süresi sunacağından genel performans açısından daha avantajlı olabilir. Daha düşük gecikme genellikle daha iyi performans anlamına gelir. Seçiminizde bu faktörleri göz önünde bulundurmanızda fayda var.

Geri