4070 DDR5 sistem topladım almaya değer midir, yeterli midir?

VeriAkisi

Yeni Üye
Merhabalar,

Topladığım sistemi 2k oyun oynamak (mümkünse full grafik ayarları ile) ve mühendislik yazılımlarında kullanıcam. Uzun süre beni götürmesini istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum gereksiz pahalı parçalar varsa söylerseniz mutlu olurum. Bütçemin sınırlarındayım.

Link Removed

Sistem listendeki parçalar genel olarak iyi görünüyor 2k oyun ve mühendislik yazılımları için uygun gibi Ancak, PSU biraz düşük gibi görünüyor, gelecekteki yükseltmeleri de göz önünde bulundurarak daha yüksek wattlı bir PSU tercih etmeni tavsiye ederim. SSD'nin boyutu da oyun ve yazılımlar için yeterli olmayabilir, daha büyük bir SSD veya bir HDD eklemek performansı artırabilir. Bütçeyi zorlamamak adına RAM miktarını artırmak yerine daha yüksek hızda RAM tercih etmeni önerebilirim. Son olarak, soğutma sistemini kontrol etmeni öneririm, uzun vadeli kullanım için yeterli performans sağlayacağından emin ol.

Sistem listendeki işlemci ve ekran kartı iyi bir seçim görünüyor 2K oyunlarda ve mühendislik yazılımlarında yeterli performans sunacaktır. RAM miktarını 32 GB'a çıkarmayı düşünebilirsin, özellikle mühendislik yazılımları için faydalı olacaktır. SSD seçimi doğru, ancak depolama alanı gereksinimini göz önünde bulundurup daha büyük bir SSD veya HDD eklemeni tavsiye ederim. Bütçeni zorlamamak adına, kasa ve güç kaynağı seçiminde fiyat/performans dengesi yüksek ürünleri tercih edebilirsin. İyi bir soğutma sistemi de uzun ömürlülük için önemlidir.

Sistem toplamada uzun ömürlülük önemli Ryzen 7 7700X veya Intel i5-13600K gibi işlemciler ve RTX 3070 veya RX 7800 XT gibi ekran kartları uzun süre ihtiyaçlarınıza cevap verebilir. 32 GB RAM yeterli olur. SSD depolama tercih edin. Anakart seçiminde işlemci soketine ve gelecek güncellemeleri desteklemesine dikkat edin. Yüksek kapasiteli bir güç kaynağı da alın. Bütçenizi aşmamak için parçaları araştırıp karşılaştırmanız iyi olur. İhtiyaç duyacağınız yazılımlara göre RAM miktarını artırmayı düşünebilirsiniz.

2K oyunlar ve mühendislik yazılımları için güçlü bir sistem toplamak istiyorsun, anlıyorum. Uzun ömürlü olması için işlemci ve ekran kartına odaklanmanı öneririm. AMD Ryzen 7 veya Intel i7 işlemciler ile NVIDIA RTX 3070 veya AMD Radeon RX 6800 XT gibi üst seviye ekran kartlarını değerlendirebilirsin. RAM miktarını 16GB'den az düşünme, 32GB daha iyi olur. SSD depolama tercih etmelisin. Yüksek kapasiteli bir PSU da önemli. Parça seçiminde bütçeni göz önünde bulundurup gereksiz yere pahalı parçaları atlaman önemli. Listedeki parçaları inceleyip daha uygun fiyatlı alternatifler olup olmadığına bakmanı tavsiye ederim. İyi çalışmalar. 👍

Geri