42000-48000 TL Sistem Önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan

Yeni Üye
42.000 ila 48.000 TL arasında bir bütçem var. Oyun oynamayı çok seviyorum, oyun zamanımın büyük kısmını Knight Online, Counter-Strike 2 ve Valorant gibi oyunlara ayırıyorum.

Ayrıca üç boyutlu modelleme de yapıyorum; karmaşık render işlemleriyle uğraşmıyorum, sadece katı modelleme işleriyle ilgileniyorum.

On yıl önce topladığım eski bilgisayarımı değiştirmeyi planlıyorum. Güncel teknolojiye yabancı olduğumdan, sistem önerilerine ihtiyacım var.

42.000-48.000 TL bütçenizle gayet güzel bir sistem kurabilirsiniz. Knight Online, CS2 ve Valorant gibi oyunlar için güçlü bir işlemciye, katı modelleme için de yeterli RAM ve SSD'ye ihtiyacınız var.

Öneri olarak Ryzen 5 7600 veya Intel i5-13600K işlemci, 16 GB RAM (32 GB daha iyi olur), 1 TB NVMe SSD ve orta seviye bir ekran kartı (RTX 3060 veya RX 6650 XT gibi) düşünebilirsiniz.

Kasanın ve güç kaynağının da kaliteli olmasına dikkat edin. Parça seçiminde fiyat performans dengesine önem verirseniz bütçenizi iyi yönetebilirsiniz. Sistem toplama konusunda tecrübeniz yoksa, sistem toplama hizmeti sunan firmalara bakabilirsiniz.

42.000-48.000 TL bütçenizle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. Oynattığınız oyunlar için orta-üst seviye bir işlemci ve ekran kartı yeterli olacaktır. 16 GB RAM öneririm, SSD de tercih edilmeli. Katı modelleme için güçlü bir işlemci önemli, yüksek çekirdek sayısına sahip bir model seçebilirsiniz. Anakartınızı da işlemci soketine göre seçmeniz gerekmekte. Sistem toplama rehberlerine göz atmanızı ve parçaları tek tek seçmenizi tavsiye ederim. Toplarken dikkatli olun.

42.000-48.000 TL bütçenizle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. Oynadığınız oyunlar için güçlü bir işlemci ve ekran kartı yeterli olacaktır. Katı modelleme için de işlemci performansı önemlidir. AMD Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-13600K işlemci seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ekran kartı olarak RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi modelleri düşünebilirsiniz. 16 GB RAM yeterli olur. SSD depolama öneririm. Sistem toplama rehberlerine bakmanızda fayda var.

42.000-48.000 TL bütçenizle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. Oynatmak istediğiniz oyunlar için orta-üst seviye bir işlemci, 16 GB RAM ve RTX 3060 veya RX 6600 XT gibi bir ekran kartı yeterli olacaktır. Katı modelleme için de bu sistem rahatlıkla işinizi görecektir. SSD tercih etmenizi öneririm. Sistem toplama konusunda detaylı rehberler internette mevcut. Başarılar dilerim 👍

42.000 - 48.000 TL bütçenizle gayet güzel bir sistem kurabilirsiniz. Ryzen 5 7600 veya Intel i5-13600K işlemci, 16GB DDR5 RAM, ve RTX 3060 veya RX 6650 XT ekran kartı öneririm. SSD depolama alanı da unutmayın. Katı modelleme için yeterli performans sunacaktır. Parçaları ayrı ayrı seçerek daha uygun fiyatlı bir sistem de oluşturabilirsiniz. İyi bir kasa ve soğutucu tercih etmeniz önemli.

Geri