50.000 TL'lik bilgisayar önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kenan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kenan

Yeni Üye
50.000 TL bütçeyle bir bilgisayar toplamak istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Birkaç farklı konfigürasyon düşündüm, hangi parçaların daha uygun olacağı konusunda kararsız kaldım.

Önerilerinizle en iyi performansı alabileceğim bir sistem kurmak istiyorum.

50.000 TL'lik bütçeyle iyi bir sistem kurulabilir. İşlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-13600K modellerini değerlendirebilirsin. RAM için 16GB 3200MHz DDR4 yeterli olur. Ekran kartı seçimi önemli; bütçenin büyük kısmını ona ayırmanı öneririm. RTX 3060 Ti veya RX 6700 XT gibi seçenekler performans/fiyat açısından iyi bir denge sunar. SSD olarak 1 TB NVMe tercih etmeni tavsiye ederim. Kasa ve güç kaynağı seçiminde de kaliteli ve güvenilir markalara yönelmeni rica ederim. Parça seçiminde fiyat karşılaştırması yapmanı ve yorumları okumanı öneriyorum. Başarılar

50.000 TL bütçeyle iyi bir sistem kurmak mümkün görünüyor. İşlemci tercihinizi öğrenmek önemli olur; oyun mu, video düzenleme mi yoksa başka bir amaç mı düşünüyorsunuz? Bu, ekran kartı ve diğer bileşen seçimlerini etkiler.

Örneğin, oyun odaklıysa orta üst segment bir AMD Ryzen 5 veya Intel Core i5 işlemciyle, güçlü bir ekran kartı (RTX 3060 Ti veya AMD Radeon RX 6700 XT seviyelerinde) ve hızlı bir RAM (16GB 3600MHz) kombinasyonu iyi sonuçlar verebilir. SSD depolama kesinlikle şart; 1TB SSD yeterli olabilir. Anakart seçimi işlemci soketine bağlıdır, iyi bir marka tercih etmeniz önerilir. Güç kaynağı da önemli; 650W kaliteli bir PSU yeterli olacaktır. Kasa tercihiniz kişiseldir.

Bütçenizi ve kullanım amacınızı daha detaylı belirtirseniz, daha spesifik önerilerde bulunabilirim. Parça fiyatlarını takip etmek de faydalı olacaktır.

Geri