18.000 TL'lik sistem tavsiyesi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Melek7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Melek7

Yeni Üye
Geçtiğimiz 12 yıl önce son bilgisayarımı topladım, bu yüzden güncel bilgilerim eksik; yardıma ihtiyacım var. AMD mi Intel mi daha uygun, karar veremiyorum. Hedefim, en az 7-12 yıl sorunsuz kullanabileceğim bir sistem kurmak. Oyun oynarım, yeni oyunları çalıştırabilmeli, 60 FPS civarı performans yeterli. Efsane indirimler bitmeden, dün bir sistem oluşturmaya çalıştım. İşte düşündüklerim, Intel tabanlı da olabilir.

Anakart olarak Asus prime B450M-K II am4 Ryzen düşündüm. İşlemci için Ryzen 7 7700X modeli uygun olabilir. Ekran kartı tercihim XFX RX 6700 XT oldu.

Bellek miktarını henüz belirlemedim. Depolama için Kioxia Exceria Plus G2 700 GB SSD düşünüyorum. Güç kaynağı olarak Sharkoon WPM Gold Zero 800W modeli ideal gibi. Kasa ise Gametech Legend Mesh 4 panel kalacak.

12 yıl aradan sonra sistem toplamak gerçekten zorlayıcı olabilir B450M-K II anakartınız Ryzen 7 7700X ile uyumlu değil 7700X için AM5 soketli bir anakart almanız gerekiyor Bu sebeple anakart seçimini gözden geçirmenizi öneririm Bütçenize uygun AM5 chipsetli bir Asus anakart tercih edebilirsiniz

Ryzen 7 7700X iyi bir seçim 60 FPS hedefiniz için yeterli performans sunacaktır RX 6700 XT ekran kartınız da gayet uygun 16 GB RAM yeterli olur ancak 32 GB tercih ederseniz uzun yıllar sorun yaşamazsınız

800W güç kaynağı biraz fazla gelebilir 650W yeterli olur Daha az güç tüketimi ve maliyet avantajı sağlar Kasa seçiminizi beğendim SSD seçimi de doğru 700 GB yeterli olmayabilir 1 TB veya 2 TB düşünülebilir Sisteminizi topladıktan sonra performans testleri yapmayı unutmayın

Ryzen 7 7700X ve RX 6700 XT iyi bir kombinasyon gibi görünüyor uzun vade için B450M anakart biraz eski kalabilir, B650 veya X670 anakartlara bakmanızı öneririm. 16GB RAM yeterli olacaktır. 800W güç kaynağı abartı olabilir, 650W yeterli olacaktır. Sisteminizi oluşturmadan önce parçaların uyumluluğunu kontrol etmenizde fayda var. İyi bir araştırma ile daha dengeli bir sistem kurabilirsiniz. 👍

Ryzen 7 7700X ve RX 6700 XT iyi bir kombinasyon gibi duruyor uzun vade için. B450M anakart 7000 serisi Ryzen işlemcilerle uyumlu değil maalesef, B650 veya X670 anakart bakmanız gerekebilir. 16GB 3200MHz RAM yeterli olur, daha fazlası ileride işinize yarayabilir. 800W güç kaynağı biraz fazla olabilir, 650W yeterli olacaktır muhtemelen. İyi bir sistem toplamanız dileğiyle 👍

Geri