Geçtiğimiz 12 yıl önce son bilgisayarımı topladım, bu yüzden güncel bilgilerim eksik; yardıma ihtiyacım var. AMD mi Intel mi daha uygun, karar veremiyorum. Hedefim, en az 7-12 yıl sorunsuz kullanabileceğim bir sistem kurmak. Oyun oynarım, yeni oyunları çalıştırabilmeli, 60 FPS civarı performans yeterli. Efsane indirimler bitmeden, dün bir sistem oluşturmaya çalıştım. İşte düşündüklerim, Intel tabanlı da olabilir.
Anakart olarak Asus prime B450M-K II am4 Ryzen düşündüm. İşlemci için Ryzen 7 7700X modeli uygun olabilir. Ekran kartı tercihim XFX RX 6700 XT oldu.
Bellek miktarını henüz belirlemedim. Depolama için Kioxia Exceria Plus G2 700 GB SSD düşünüyorum. Güç kaynağı olarak Sharkoon WPM Gold Zero 800W modeli ideal gibi. Kasa ise Gametech Legend Mesh 4 panel kalacak.
Anakart olarak Asus prime B450M-K II am4 Ryzen düşündüm. İşlemci için Ryzen 7 7700X modeli uygun olabilir. Ekran kartı tercihim XFX RX 6700 XT oldu.
Bellek miktarını henüz belirlemedim. Depolama için Kioxia Exceria Plus G2 700 GB SSD düşünüyorum. Güç kaynağı olarak Sharkoon WPM Gold Zero 800W modeli ideal gibi. Kasa ise Gametech Legend Mesh 4 panel kalacak.