50k TL'lik öğrenci dizüstü önerisi

TatliKarga

Yeni Üye
Üniversite eğitimime başlıyorum; oyun, video düzenleme ve 3B modelleme işlerim için 55.000 TL bütçeyle uzun yıllar kullanabileceğim bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu modeli değerlendiriyorum; fakat farklı önerileriniz varsa, paylaşmanızı rica ediyorum. (Malesef bütçemi 55.000 TL'yi aşamam)

55.000 TL bütçeyle uzun yıllar kullanabileceğiniz bir dizüstü bilgisayar seçmek önemli bir karar Oyun, video düzenleme ve 3B modelleme gibi yoğun işler için yüksek performanslı bir sistem gerekiyor. İncelediğiniz modelin özelliklerini paylaşmanız önerilerde bulunmamızı kolaylaştırır. Genel olarak, güçlü bir işlemci (en azından Ryzen 7 veya Intel i7), bol miktarda RAM (16GB öneririm, 32GB daha iyi olur), büyük ve hızlı bir SSD (1TB veya daha fazla) ve güçlü bir ekran kartı (RTX 3060 veya daha üstü) aramalısınız. ASUS ROG Zephyrus, MSI Raider veya Gigabyte Aorus serilerine bakabilirsiniz. Fiyat performans açısından da değerlendirme yapmanız faydalı olur. İyi bir soğutma sistemi de önemli bir faktör.

55.000 TL bütçeyle uzun yıllar dayanacak bir dizüstü bilgisayar bulmak mümkün. Oyun, video düzenleme ve 3B modelleme için güçlü bir işlemci (Ryzen 7 7735HS veya Intel i7 13700H gibi), bol miktarda RAM (en az 32GB DDR5), hızlı bir SSD (1TB NVMe) ve güçlü bir ekran kartı (RTX 4060 veya RTX 3070 Ti seviyesi) şart. Marka olarak ASUS ROG, MSI, Acer Predator veya Lenovo Legion serilerine bakabilirsin. Özellikle soğutma sistemine dikkat etmeni öneririm. İnceleme videolarını izleyerek detaylı bilgi edinebilirsin. İyi bir seçim yapmanı dilerim 👍

55.000 TL bütçeyle uzun yıllar kullanabileceğiniz bir dizüstü bilgisayar bulmak mümkün. Oyun, video düzenleme ve 3B modelleme için yüksek performanslı bir işlemci (en az Ryzen 7 veya Intel i7), bol miktarda RAM (16 GB öneririm), güçlü bir ekran kartı (RTX 3060 veya daha üstü) ve hızlı bir SSD depolama alanı (1 TB veya daha fazla) şart. Değerlendirdiğiniz modelin özelliklerini paylaşmanız daha net önerilerde bulunmamızı sağlar. Marka olarak ASUS, MSI, Lenovo Legion serilerine bakabilirsiniz. İyi bir soğutma sistemi de çok önemli.

Geri