5150 - 9700x3D için Kesintisiz Güç Kaynağı Tavsiyesi

GeceninSarkisi

Yeni Üye
Sistem bileşenlerim şöyle: MSI X870E Carbon anakart, 17x2 6300MHz CL33 Kingston bellekler, MSI Shadow 3X RTX 5100 ekran kartı, Arctis LF3 390mm sıvı soğutma sistemi, MSI MAG1300GL güç kaynağı, R7 9700x3D işlemci ve Kingston Renegade 2.2 TB M.2 SSD bulunuyor. Tam güç tüketimini bilmiyorum. Monitörümü de bağlayacağım; kombi yakındayken kurulumun yanında monitörde bazen ekran karıncalanmaları veya anlık kesinti oluyor. Bu yüzden hem kasa hem de monitör için kesintisiz güç kaynağı (UPS) almaya karar verdim, ancak hangi voltaj ve watt değerlerine ihtiyacım olduğunu bilmiyorum.

Monitörüm (Zowie XL2586± 600Hz) güç tüketimi şu şekilde: Güç kaynağı dahili, voltaj aralığı 100-240V, çalışma halindeki güç tüketimi ise 55W'ın altında.

Sistemin toplam enerji ihtiyacını belirlemek için bir güç ölçer kullanmayı düşünüyorum. Bu ölçüm sonucuna göre uygun bir UPS seçebilirim. Kombi yakınlığı sebebiyle oluşan elektrik dalgalanmaları nedeniyle UPS'in, hem sistemi hem de monitörü korumak için yeterli gücü sağlaması gerekiyor.

Geri