60.000₺ bütçeyle 13" ultra taşınabilir önerisi

renkgezgini

Yeni Üye
Yakın bir tanıdığım için yeni bir bilgisayar arıyorum. Özelliklere çok girmeyeceğim; hedefimiz, 14 inçlik MacBook Pro'nun Windows tabanlı bir eşdeğeri. Kişi mesleği gereği Windows kullanmak zorunda, bu nedenle Apple ürünleri eleniyor. Cihaz iş amaçlı olacak, ancak standart bir ofis bilgisayarından daha güçlü olmalı; işlemci ve grafik programları da kullanılacak.

Bu yüzden, geleceğe dönük düşünerek Ryzen 7/9 veya Intel 12. nesil i7/i9 işlemci, harici ekran kartı yoksa Ryzen 7/9 işlemci, 36 GB dahili RAM veya yükseltilebilir RAM, ortalama kullanımda en az 12 saat pil ömrü, rahatlık açısından mat ekran, 1,3 kg ağırlık ve USB-C üzerinden şarj edilebilirlik gibi kriterler belirledim. 36 GB dahili RAM'li makineler gereksiz pahalı, 16 GB dahili RAM ise bu fiyat aralığında kısa ömürlü kalıyor. Birçok ultra taşınabilir bilgisayar da bu yüzden eleniyor.

Zephyrus G14'ü en uygun cihaz olarak değerlendiriyorum. Ağ kartı (Mediatek) değiştirilecek ve boş RAM yuvasına ek RAM takılacak. Diğer gereksinimleri de büyük oranda karşılıyor. Tek dezavantajı USB-C şarjdayken batarya dolduktan sonra doğrudan güç vermemesi, ancak bunun da kolay çözümleri var. Benim 14 inçlik seçimim de G14 oldu, onu da araştırarak aldım ve bu kararımda etkisi var.

Başka önerisi olan var mı diye sormak istedim. Son olarak, HP, Acer, Monster, Exper markalarından uzak durmayı tercih ediyoruz.

Geri