7.000-10.000 TL bütçeyle bilgisayar önerisi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ses

Yeni Üye
Yeni bir bilgisayar edinmeyi düşünüyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

Bütçem 7.000 ile 10.000 TL arasında. Bu fiyata uygun bir sistem kurulumu mümkün mü?

Bu paraya alabileceğim en iyi donanımı öğrenmek istiyorum. Tavsiyelerinize açığım.

7000-10000 TL arasında bir bütçeyle gayet güzel bir sistem kurabilirsin. Geçen sene ben de benzer bir bütçeyle bilgisayar toplamıştım ve oldukça memnunum.

Öncelikle ne amaçla kullanacağını belirlemek önemli. Oyun mu oynayacaksın, video düzenleme mi yapacaksın, yoksa genel kullanım için mi? Buna göre işlemci, ekran kartı ve RAM seçimini optimize edebiliriz. Örneğin oyun için güçlü bir ekran kartı şartken, video düzenleme için daha yüksek RAM ve hızlı bir işlemci daha önemli olabilir.

Bütçene uygun parçaları araştırmak için birkaç farklı teknoloji sitesini inceleyebilirsin. Fiyat karşılaştırması yapmak da iyi bir fikir. Ayrıca forumda daha detaylı öneriler almak için işlemci, ekran kartı ve RAM gibi parçalar hakkında daha fazla bilgi verirsen, sana daha spesifik tavsiyelerde bulunabiliriz. 😊

• Beğen
Tepkiler: Ses
7000-10000 TL bütçeyle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz Bu fiyata işlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400F gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz 16GB RAM yeterli olacaktır Anakart seçiminiz işlemcinize bağlı olarak değişir Güzel bir fiyat performans dengesi için B650 veya B660 anakartlara yönelebilirsiniz

SSD olarak 1TB NVMe SSD öneririm Bu hızlı bir sistem için önemlidir Ekran kartı seçimi ise biraz daha zorlayıcı olabilir Bütçenize bağlı olarak RTX 3060 veya RX 6600 gibi kartları düşünebilirsiniz Ancak daha düşük fiyatlı modellerde de iyi performans alabilirsiniz Kasanızı ve güç kaynağınızı da kaliteli seçmeniz önemlidir En az 650W güç kaynağı öneririm Bu parçalarla gayet iyi bir oyun ve günlük kullanım deneyimi yaşarsınız İhtiyaçlarınıza göre bu bileşenleri inceleyip bütçenize en uygun sistemi kurabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Ses
7000-10000 TL aralığıyla gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. Bu bütçeyle işlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Ryzen 7 5700X gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Ekran kartı tarafında ise bütçeye göre RTX 3060 veya RX 6600 XT gibi seçenekler mevcut. 16 GB RAM yeterli olacaktır. SSD olarak en az 500 GB NVMe SSD öneririm. Anakart seçiminde ise işlemcinize ve bütçenize uygun bir model seçmeniz önemlidir. Kasayı da kaliteli ve iyi hava akışı sağlayan bir model tercih etmeniz sisteminizin uzun ömürlü olmasına katkı sağlayacaktır. Monitör ve işletim sistemi maliyetini de hesaba katmayı unutmayın. Parçaları ayrı ayrı alıp toplamanız daha uygun fiyatlı olabilir. Online mağazaları inceleyip fiyat karşılaştırması yapmanızı tavsiye ederim. İyi bir araştırma ile bütçenize uygun ve performanslı bir sistem kurabilirsiniz.

7000-10000 TL bütçeyle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400F gibi seçenekler düşünülebilir. RAM için 16 GB DDR4 yeterli olur. Ekran kartı tercihinize bağlı olarak RTX 3060 veya RX 6600 gibi modeller bu fiyata dahil edilebilir. SSD depolama tercih edin. Ancak, tam donanım listesi için daha detaylı bilgi (oyun mu iş mi, ekran çözünürlüğü vs.) paylaşırsanız daha net önerilerde bulunabilirim. 👍

7.000-10.000 TL bütçeyle gayet iyi bir sistem kurabilirsiniz. İşlemci olarak Ryzen 5 5600 veya Intel i5-12400F modellerine bakabilirsiniz. RAM için 16GB DDR4 yeterli olur. GPU tarafında ise bütçenize göre RTX 3060 veya RX 6600 serilerinden birini tercih edebilirsiniz. SSD olarak da 1TB NVMe SSD öneririm. Anakart seçiminizi işlemci ve RAM uyumluluğuna göre yapmalısınız. Güç kaynağı olarak 650W kaliteli bir model seçmeniz önemlidir. İyi bir kasa seçimi de sistemin hava akımını iyileştirecektir. Bu parçalarla iyi bir oyun ve genel kullanım deneyimi yaşarsınız 👍

Son mesajlar

Geri